Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SAMARBEIDER: Nå skal fotballklubben i Åsane samarbeide om Åsane Cup. Foran fra venstre: Kent-Hugo Endresen (Tertnes fotball herrer), Freddy Helland (Bergen Nord), Erik Arntzen (Hovding). Midten fra venstre: Lea Kvamme (Tertnes fotball damer), Nina Beate Gundersen (Eidsvåg), Jostein Nesse (Åsane fotball damer). Bak fra venstre: Edward Lygre (Flaktveit) og Mathias Låstad (Åsane breddefotball). 

Nå skal de samarbeide

Mandag kveld ble avtalen signert. Åtte klubber i Åsane samarbeider om Åsane Cup, og håper samtidig at avtalen skal bedre dialogen mellom klubbene.

Klubbene som har signert avtale om Åsane Cup-samarbeid er: Flaktveit Idrettsklubb, Turn & Idrettslaget Hovding, Eidsvåg Idrettslag, Fotballklubben Bergen Nord, Åsane fotball damer, Åsane fotball herrer, Tertnes fotball damer og Tertnes fotball herrer. 

– Sterke følelser i klubbene

Akkurat hvilket år Åsane Cup ble arrangert første gang er noe usikkert. Freddy Helland fra Bergen Nord har funnet en notis i Bergens Tidendes arkiv fra 1971. Da var det Hovding som arrangerte turneringen. Vi snakker altså om en fotballturnering som har rundet 50 år.  

Selve gjennomføringen av turneringen har rullert mellom de ulike idrettslagene i Åsane. Inntil nå. Fra og med i år går bydelens åtte klubber sammen om å arrangere Åsane Cup i begynnelsen av mars. 

– Det må vel være lov å si at dette er historisk. Vi vet at det er sterke følelser i klubbene, og man har i mange år skult litt på hverandre. Nå legger vi bort alt det forhistoriske og snakker sammen, samarbeider og ønsker å gjøre noe i fellesskap. Først og fremst handler dette om Åsane Cup, men vi håper og tror at dette også vil endre klimaet mellom klubbene og danne grunnlag for å ha møteplasser hvor klubbene møtes til dialog, sier daglig leder i Flaktveit Idrettsklubb, Edward Lygre. 

Enda større cup

Da han startet som daglig leder i Flaktveit Idrettsklubb tok han initiativ til et møte på tvers av klubbene. 

– Jeg så at klubbene i Åsane ikke snakker så mye sammen. Det vil vi endre på nå. Det starter med Åsane Cup, men jeg tror dette vil føre til at vi tar bort grensene og at terskelen for å prate sammen på tvers av klubbene blir lavere. 

Det var Erik Arntzen og Hovding som brakte et samarbeid om Åsane Cup på banen. 

– Åsane Cup er et stort arrangement med 450 lag og over 3000 barn og ungdommer i aksjon. Det krever mye av en liten klubb som Hovding. Mottakelsen på innspillet var god, det viste seg at flere klubber hadde tenkt på det samme. Og når åtte klubber nå går sammen om å arrangere turneringen, vil det ikke bare gjøre arbeidet lettere, men vi tror jo at dette vil skape muligheter for å skape en enda større cup med enda bedre kvalitet, samtidig som vi ser verdien av å stå samlet når vi kontakter sponsormarkedet, sier Arntzen.  

Selv har han opplevd hvordan det er når en stor klubb som Åsane er interessert i spillere fra Hovding. 

Finne gode løsninger

– Åsane Fotball er størst i bydelen. Når de vil hente to-tre unge spillere fra Hovding kan det få konsekvenser for en liten klubb. Gjennom samarbeidet vi nå etablerer, tror jeg det vil bli lettere å prate sammen og finne gode løsninger slik at ikke de små klubbene blir skadelidende, sier Arntzen.   

Klubb-lederne tror samarbeidet får ringvirkninger på en rekke områder i de ulike idrettslagene når små og store utfordringer skal løses, med alt fra banekapasitet, trener- og dommerkurs, hvordan løse dugnadsarbeid i en koronatid hvor dette er stadig mer utfordrende, samt dialogen med kommunen og fotballkretsen. 

Men det starter altså med Åsane Cup, som i år arrangeres 5.-6. og 12.-13. mars. Avtalen klubbene har signert, gjelder i første omgang for to år, men alle klubbene har et ønske om at samarbeidet skal bli langvarig.

Av

Ove Landro

red@aasanetidende.no

Andre saker