Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BARE NESTEN: Heller ikke under helgens stevne nådde Birgitte opp til rekorden sin på 8.25 innendørs på 60 meter, og løp i mål på 8.35.

Birgitte (14) har jaget ny pers i to år: – Begynner å bli frustrerende

Heller ikke under årets Nornamesterskap klarte Norna-løperen å slå sin egen rekord.

Årets Nornamesterskap bød på flere gode prestasjoner. En som ikke var helt fornøyd var Birgitte Langeland Birkeland.

14-åringen fra norna-Salhus sliter med å slå sin egen pers – som snart er to år gammel.

Heller ikke under helgens stevne nådde hun opp til rekorden sin på 8.25 innendørs på 60 meter, og løp i mål på 8.35.

– Det er jo ti hundredeler unna persen. Jeg er Ikke helt fornøyd så lenge jeg ikke slår den, men jeg føler meg i god form, og det kommer mange sjanser utover i sesongen. Vi er fortsatt i januar, og jeg skal nok klare det, sier Langeland Birkeland til ÅT.

Hun innrømmer at hun sliter med å finne ut hva som skal til, og selv om hun har slått persen sin utendørs under forhold med for mye vind, har det vært frustrerende å være så nære i så lang tid.

– Jeg må bare fortsette å trene hardt og prøve å nærme meg enda mer. Jeg var ikke langt unna i fjor, og det er jeg heller ikke nå. Det er sykt irriterende, sier hun.

– Klarer ikke knekke koden

– Jeg vet ikke hva som mangler. Jeg har ikke klart å knekke koden. Jeg har løpt bedre tre ganger under ikke godkjent forhold, men kjedelig at det ikke gikk i dag.

Hun er best på 60 og 100 meter, og skal satse videre i de neste årene.

Søvik: – Vil ha NM-medalje i tresteg

Elise Sanden Søvik er først og fremst tresteg-utøver, men testet formen på 60 meter i helgen. 24-åringen startet karrieren i Norna-Salhus, men flyttet til Østlandet som 16-åringog er nå en del av IK Tjalve.

– Jeg var litt sliten fra konkurransen i går, men jeg er fornøyd og føler meg i bra form og tok innendørs pers i går. Jeg driver mest med tresteg, og det er der jeg satser. Trestegsatsingen begynte i Norna-Salhus, forteller hun.

Og Norna-Salhus er jo som kjent en klubb med sterke tresteg-tradisjoner. Mest kjent er trolig Ketill Hanstveit, som innehar den norske trestegrekorden på 17.27, som han satte på Byrkjelo i 1999.

Nå vil Morvik-jenten forsvare NM-medaljen sin i tresteg:

– Det hadde vært gøy å forsvar den medaljen jeg hadde i NM. Det hadde vært gøy å nærme seg 12.70. Persen er 12.45, og jeg føler meg bra og tror jeg kan klare det. Medalje i NM er det store målet i år, og det er det jeg ser mest frem til

 

TESTET 60 METER: Elise Sanden Søvik er først og fremst tresteg-utøver, men testet formen på 60 meter i helgen. 24-åringen startet karrieren i Norna-Salhus, men flyttet til Østlandet som 16-åringog er nå en del av IK Tjalve.
TESTET 60 METER: Elise Sanden Søvik er først og fremst tresteg-utøver, men testet formen på 60 meter i helgen. 24-åringen startet karrieren i Norna-Salhus, men flyttet til Østlandet som 16-åringog er nå en del av IK Tjalve.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker