Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SATSER: Nå åpner Max Fitness nysatsingen Boot Camp Åsane i Salhusveien for å møte den tøffe konkurransen i bydelen. – Vi mener jo at vårt treningssenter skiller seg litt ut, sier daglig leder i Max Fitness Salhus, Christer Fløysand, sammen med leder for Boot Camp-avdelingen, Petter Knutsen. Foran: Daglig leder på Max Fitness Frekhaug, Frode Fyllingsnes. 

Satser friskt med ny Boot Camp

Det er beinhard konkurranse mellom treningssentrene i Åsane. Nå åpner Max Fitness i Salhusveien Boot Camp Åsane i håp om å tiltrekke flere medlemmer.

Christer Fløysand åpnet Max Fitness i Knarvik i 2013 som 25-åring. Året etter ble husleien doblet, og Fløysand flyttet treningssenteret fem kilometer vestover til Frekhaug, der han overtok lokaler som var dobbelt så store. Rema 100 skulle flytte, og Fløysand startet på nytt i det lille lokalsamfunnet rett over fjorden fra Salhus. 

Han var akkurat ferdig utdannet vernepleier da han bestemte seg for å gå inn i treningssenterbransjen. 

– Satset alt jeg hadde

– Jeg var ganske spent da jeg startet Max Fitness. Jeg tok opp privat lån, og satset alt jeg hadde. Da jeg overtok lokalene på Frekhaug, signerte jeg en ti-års kontrakt. Husleien er temmelig høy der også, men jeg hadde undersøkt litt på forhånd, loddet stemningen blant venner på Facebook og visste at interessen var stor for et nytt treningssenter i Nordhordland, sier Christer Fløysand.

Etter hvert fikk han med seg Frode Fyllingsnes som daglig leder på Frekhaug, mens brødrene André og Morten Svanevik er medeiere i Max Fitness i Salhusveien. Nå kommer Petter Knutsen inn som daglig leder for Boot Camp Åsane.  

Fløysand åpnet Max Fitness-avdelingen i Salhusveien i mars 2018, vel vitende om at konkurransen i Åsane var tøff. 

– På Frekhaug-senteret hadde vi mange kunder fra Åsane. Det er et lite stykke å kjøre, og de fleste kom for å trene i helgene. Det var da de hadde tid. Så da tenkte vi: Hvorfor ikke starte et treningssenter i Åsane og gi dem et tilbud gjennom hele uken.

Konkurransen fra andre treningssentre til tross; Fløysand fikk raskt mange medlemmer, og kunne notere et plussresultat allerede andre driftsår.

Utvider og satser

– At konkurransen var tøff, visste vi jo, men vi skiller oss litt ut fra de typiske kommersielle treningssentrene. Vi har folk i alle aldre og på ulike nivåer, men snittalderen er ganske lav på senteret her i Åsane, selv om det skal sies at vårt eldste medlem er 84 år. Han er en stor inspirasjon for alle her.  

– Og nå utvider dere?

– Ja, nå åpner vi Boot Camp Åsane 1. februar, sier Fløysand og gir ordet til forretningspartner Petter Knutsen.  

– På Boot Camp Åsane har vi funksjonell trening med varierte øvelser basert på kondisjon og styrke. Vi er opptatt av å skape treningsglede i et godt miljø, og åpner helt nye lokaler med flett nytt utstyr. Så nå gleder vi oss til å komme i gang. Det skal være lav terskel for å være med. Vi legger bort stangen, og tar dermed bort noe som mange nykommere opplever som teknisk krevende. Øvelsene skal passe for alle uansett nivå man er på når man kommer hit. 

Skal ikke være skremmende

– Mange føler de må være trent før de kommer på et treningssenter?

– Ja, det stemmer, og det er egentlig helt normalt at man går med sånne tanker, men det er bare noe som sitter i hodet. Når man først kommer seg over dørstokkmilen og kommer seg på trening, så gir det så mye energi og glede at de aller fleste kommer tilbake, sier Knutsen. 

– Og så tror vi det er viktig å skape et godt miljø hvor vi bryr oss litt om hverandre og deler treningsglede og kunnskap om trening. Det tenker vi også på i måten vi kommuniserer på når vi forsøker å tiltrekke oss nye medlemmer; det skal ikke være skremmende å gå inn i et treningssenter for en utrent person.    

– Dette er jo hovedfokus på sentrene både på Frekhaug og i Åsane; alle er velkomne, og vi ser alle som de er. Vi gjør ikke forskjell på folk, sier Frode Fyllingsnes.  

Konkurransen virker skjerpende

Konkurransen i treningssenter-bydelen Åsane – med ti-tolv treningssentre som kjemper om kundemassen – ser ikke ut til å avta. 

– Du må huske på at alle treningshallene kommer i tillegg. Nå har Åsane Arena kommet, hvor de har et eget styrkerom, noe som gjør at alle som driver lagidrett i Åsane idrettslag kan trene i klubbens eget anlegg, sier Fløysand.  

– Det virker skjerpende på oss og stiller ekstra store krav til at vi sørger for at man føler trivsel når man kommer hit. Vi må legge til rette for at når man først har besøkt vårt treningssenter, så har man lyst å komme tilbake, og dette jobber vi jo med hver eneste dag, sier Fyllingsnes. 

Da Max Fitness åpnet i Salhusveien for fire år siden, åpnet det tre-fire treningssentre i bydelen samtidig. 

 

– At det skjedde var nok tilfeldig, men det er klart: Det stiller enda større krav til alle som driver i denne bransjen. Nå er nok markedet for treningssentre mettet i Åsane, sier Fløysand. 

Fakta

Hva er Boot camp?

Boot camp er opprinnelig en utendørs treningsform som blander tradisjonelle kroppsøvingsaktiviteter med ulike former for intervall- og styrketrening. De senere år er det blitt åpnet flere slike treningsavdelinger i Bergen innendørs.  

Det finnes mange ulike variasjoner og typer Boot camp. Det som kjennetegner hver og en av dem er at de er designet slik at deltakerne blir presset mer enn de hadde tenkt å presse seg. Derfor blir ofte denne treningsformen sammenlignet med militær Boot camp.

I løpet av en økt med denne treningsformen vil du med stor sannsynlighet gjennomføre flere sprinter, mange armhevinger, spensthopp og intervalltrening med lite pauser mellom.  Denne treningsformen har økt i popularitet de siste årene.   

Kilde: Trening.no

Relaterte saker