Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Linn Senneset, barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag, er klar for “Kom deg ut”-dagen søndag 6. februar. (Foto: Bjørnar Morønning)

Åsanepodden:

- Alle skal få muligheten til å komme seg ut!

På søndag, 6. februar, arrangeres «Kom deg ut»-dagen av Den Norske Turforeningen. Dette arrangementet arrangeres to ganger i året. Denne gangen legges turen til Åsane. I ukens episode av Åsanepodden snakker vi med Linn Senneset som er barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag.

DNT ønsker å senke terskelen for å få familien ut på tur. Dette er et tiltak de gjør to ganger i året, en på våren og en på høsten. Årets «kom deg ut»-dag arrangeres søndag 6. februar i Åsane. Hensikten er ikke til å misforstå.

- Vi vil at flest mulige barn og barnefamilier skal komme seg ut, forteller Linn Senneset, barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland turlag. Dagen er hovedsakelig for barnefamilier, men det er en familiedag med besteforeldre og ungdommer også.

- Alle skal få muligheten til å komme seg ut på en lavterskel måte, forteller Senneset.

- Kjempefint tiltak

Trygve Hillestad, forfatter bak boken «Byfjellene» gjester også Åsanepoddens episode om turmulighetene i Åsane. Han stiller seg positiv til arrangementet.

- Kjempefint tiltak, så lenge man får markedsført med at man ikke nødvendigvis må gå på de høyeste toppene, forteller Hillestad. Stolpejaktene har blitt mer og mer populær, der bl.a. Tertnes Idrettslag har satt opp mange stolper også.

I podkasten kan du også høre om Trygve Hillestads tips til turer i Åsane og hvordan få mest mulig ut av turen.

Påmelding for deltakelse

På grunn av koronarestriksjoner har arrangementet påmelding med plass til 200 personer. Dette ble bestemt før regjeringen lettet på smitteverntiltakene tirsdag kveld. Påmelding skjer på Bergen og Hordaland Turlags arrangement på nettsiden og på deres Facebook-side.

Av

Relaterte saker