Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OVERTAR: Ap-veteran Marte Mjøs Persen er utnevnt i ekstraordinært statsråd som ny arbeids- og inkluderingsminister etter Hadia Tajik (Ap) som gikk av fredag og søndag som Ap-nestleder på grunn av pendlerbolig-saken. (Foto: SMK)

Tidligere åsabu norges nye arbeidsminister

Statsminister Jonas Gahr Støre fortalte under en pressekonferanse at han ønsket en politiker med mye erfaring som arbeids- og inkluderingsminister. Derfor blir Mjøs Persen flyttet til den rollen.

Ap-veteran Marte Mjøs Persen er utnevnt i ekstraordinært statsråd som ny arbeids- og inkluderingsminister etter Hadia Tajik (Ap) som gikk av fredag og søndag som Ap-nestleder på grunn av pendlerbolig-saken.

Persen har allerede sittet i statsrådstolen i knappe fem måneder som olje- og energiminister. Hun har hatt ansvaret for håndteringen av strømkrisen, som ved siden av koronapandemien har vært den største innenrikspolitiske utfordringen for Støre-regjeringen hittil.

Hun har bodd syv år på Flaktveit og gikk nylig av som ordfører i Bergen.

Stortingsrepresentant Terje Aasland overtar som olje- og energiminister.

Aasland har vært leder i energi- og miljøkomiteen siden høsten 2021.

I hardt vær

Statsminister Jonas Gahr Støre startet pressekonferansen klokken 13.30 med å takke Hadia Tajik.

– Hadia har gjennomført en historisk innsats med opprydning i arbeidslivet. På få måneder rakk hun å styrke arbeidsfolks rettigheter på flere områder, blant annet fremmet forslag om retten til heltid.

Han sier videre at han er glad for at Tajik fortsetter som Ap-politiker på Stortinget.

Mye erfaring

Støre forteller at han ønsket en politiker med mye erfaring som arbeids- og inkluderingsminister. Derfor blir Mjøs Persen flyttet til den rollen.

– Den personen som hadde erfaringen, egenskapene og personligheten til det, det er Marte, sier Støre.

Han trekker frem at Mjøs Pedersen har vært ordfører i Bergen, vært leder i Vestland Ap og mange år som folkevalgt.

– Hun har vært olje- og energiminister i en krevende tid. Jeg vil berømme Marte for den innsatsen hun viste for å utvikle et system da strømregningene gikk i været, sier statsministeren.

– Den viktigste oppgaven er å få flere i arbeid, sier Støre.

Persen får også ansvaret med å bosette og inkludere ukrainske flyktninger i tiden som kommer. Dette er et arbeid Støre mener Mjøs Persen har et godt grunnlag for å håndtere på best mulig måte.

F.v. olje- og energiminister Terje Aasland, statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen på slottsplassen etter utnevnelsen i statsråd. Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret
F.v. olje- og energiminister Terje Aasland, statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen på slottsplassen etter utnevnelsen i statsråd. Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker