Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Etter fem bekreftede tilfeller på tre måneder, er det ingen tvil; sjokoladen og druene er lagt ut for å skade hunder, og det kommer til å skje igjen. (Foto: Privat)

Klart det er ment for å skade hunder

Siden eieren av en liten valp kom over mørk sjokolade og druer dandert på et underlag av ris i midten av januar, har oppmerksomheten rundt hvor farlig disse matvarene faktisk kan være for hunder, eskalert.

Det er jo i og for seg bra. For saken om den vesle hunden til Birthe, som ble hastet til dyrlege etter å ha fått i seg godsakene, fikk spalteplass i flere av byens aviser.

Mørk sjokolade kan nemlig være svært giftig for hunder, blant annet grunnet kakaobønner som inneholder teobromin. Også druer er potensielt gift for de firebeinte, og kan forårsake nyresvikt hos hunder.

Det positive med denne saken, er at det har ført til langt mer kunnskap om hvor giftig godsakene er for de firbente, og de aller fleste reagerer med avsky når de ser konfekten ligger på bakken.

Men etter hendelsen i januar, har det blitt plassert ut sjokolade og druer ytterligere fire ganger – minst. Dette sier oss at det er noen mennesker der ute som ikke bare vil øke oppmerksomheten omkring giftstoffene, men som faktisk har et ønske om å skade de firbente. Dette forsterkes av at det tidligere også er funnet giftige piller inne i godteri lagt ut for at dyr skal spise det. Om dette er personlig mot en hund eller om vedkommende vil skade flest mulig firbente, er vanskelig å si. Uansett er handlingen ekkel og trist. 

Derfor er det også bra at politiet nå ber turgåere melde i fra om de har opplysninger eller mistanker om hvem som plasserer ut giftmåltider. Fjern og kast sjokoladen og druene, og meld fra til politiet på 55255500 eller post.vest@politiet.no.

For etter fem tilfeller på tre måneder, er det ingen tvil; dette kommer til å skje igjen inntil vedkommende som står bak blir avslørt. I mellomtiden bør hundeeieren være ekstra oppmerksomme i den kommende tiden med fint vært og nysgjerrige hunder.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker