Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR FOR FEIRING? Gleder du deg til den store nasjonaldagen? I denne saken kan du se Skyss sine planer for kollektivtilbudet.

Slik går bussene på 17-mai!

Gleder du deg til den store nasjonaldagen? Her for du ihvertfall vite Skyss sine planer for kollektivtilbudet.

Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss, skriver i en e-post til ÅT at dette er det du må vite om kollektivtilbudet på nasjonaldagen.

Endret kjøremønster:

  • Bergen sentrum blir stengt for kollektivtrafikk mellom kl. 07.00 og 15.00. I denne perioden blir hovedholdeplassene våre Bontelabo, Bergen busstasjon, Lars Hilles gate og Nygaten. Noen busser får endret kjørerute i stengeperioden. 

  • På 17. mai kjører bussene med vanlig søndagsruter som også har ekstra avganger på flere linjer før og etter hovedprosesjonen. 

  • Parkeringsplasser for kollektivreisende er åpne for alle på 17. mai, slik at du kan parkere gratis. Du kan også parkere ved enkelte kjøpesentre utenfor sentrum.

Pressekontakten, skriver at når det gjelder Bybanen så vil den ha startholdeplass i sentrum (for reiser ut av byen) kl. 07.00-15.00: Bystasjonen og endeholdeplass i sentrum (for reiser inn mot byen) kl. 07.00-15.00: Nonneseter.

– På grunn av 17. mai-prosesjonen på Nesttun, kan bybanen ikke betjene holdeplassene mellom Bergen lufthavn og Nesttun sentrum i tidsrommet ca. kl. 12.00-14.00. Vi setter inn ekstrabusser på linje 50E, 51, 53 og 67 i denne perioden. For å komme til og fra flyplassen er det et alternativ å ta Flybussen fra Bergen busstasjon, men det er ellers ikke så lett å ta seg til og fra flyplassen i dette tidsrommet uten å bruke drosje, forklarer Dreyer.

Pressekontakten oppfordrer de reisende til å gjerne kjøpe billett på forhånd i Skyss-appen, nettbutikken – her kan man selv velge tidspunkt for gyldighet eller via SMS-billett (send BARN, VOKSEN eller HONNØR til 2412 og få billetten sendt rett til mobilen)

På nasjonaldagen gjelder vanlige billettpriser.

– Hvis du har en gyldig periodebillett, kan du bruke denne. Familierabatten gjelder også, som betyr at en voksen med gyldig billett kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis. Barn under 6 år reiser alltid gratis, hun og legger til:

– Vi i Skyss ønsker alle en god 17. mai-feiring!

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Andre saker