Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Det tok 35 minutter fra meldingen kom inn til brannvesenet hadde kontroll på boligbrannen i Åsamyrane.  (Foto: Sandor Dahl)

Bolig totalskadd i brann

Boligbrannen i Åsamyrane var under kontroll etter en halvtime. Ingen skal være skadet, men det var en periode dramatisk.

Det var klokken 15.21 fredag ettermiddag at brannvesenet og politi fikk melding om at det var stor røykutvikling fra et hus like bak Hesthaugen. Vaktkommandør Tore Fanebust i 110-sentralen sier til Åsane Tidende at det var mye røyk og åpne flammer fra taket da nødetatene kom på stedet like etterpå.

Taket var fullstendig utbrent.

Vitner på stedet fortalte at det var ti brannbiler, en rekke politibiler og ambulanser. Dette i tillegg til luftambulansen. Røykdykkere ble også sendt inn i huset.

Politiet banker på dørene til nærliggende hus, og opprettet en 50 meters sikkerhetssone grunnet en gassbeholder på eiendommen.

I følge vaktkommandøren var syv mennesker registrert op adressen. Disse kom seg ut på egenhånd. Fem personer skal ha blitt tilsett av helse på stedet, men ingen skal være alvorlig skadet.

Klokken 15.50 ble det meldt om avtagende røyk fra boligen, og like før klokken 16.00 hadde brannvesenet kontroll.

– Det blir gjort en del etterslukking utover kvelden, sier Fanebust til ÅT.

Mannskaper undersøker takkonstruksjonen
Mannskaper undersøker takkonstruksjonen
Politiet har sperret av området rundt boligen
Politiet har sperret av området rundt boligen
Store ressurser ble sendt til brannen
Store ressurser ble sendt til brannen

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker