Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SEIER: Kadija Mårdalen er Åsane-spiller, men har også hospitert med Tertnes. I dag vant hun NM-gull med Tertnes jenter 20. (Foto: Tertnes håndball)

Norgesmestere:

Tertnes ble Norgesmestere: – Dette betyr veldig mye

Åsane-keeper Kadija Mårdalen var den store stjernen da Tertnes jenter 20 vant NM: – Det har vært noen nedturer i det siste, da var det utrolig godt å ta NM-tittelen.

Både Åsane og Tertnes håndball var representert i jenter 20-laget som vant NM-gull i dag. Åsane-keeper Kadija Mårdalen ble kåret til banens beste, og strålte da ÅT snakket med keepertalentet:

– Veldig gøy. Laget kjempet utrolig bra, og vi er kjempefornøyd med å vinne NM. Dette betyr veldig mye, sier hun til ÅT.

Med flere profiler som har erfaring fra Rema 1000-ligaen, var Tertnes sine U20-jenter en av favorittene i årets NM.

Det gikk hele veien og Tore Johannessen og Martin Becks jenter sikret NM-gullet etter en dramatisk finale mot Aker.

Mårdalen ble kåret til banens beste og ble intervjuet av TV2 etter finaleseieren:

– Ja, utrolig kult, og en kjempeopplevelse. At jeg gjorde en god finale er gøy, men jeg hadde et utrolig bra forsvar foran meg, som gjorde jobben enklere, sier hun. 

Og spesielt deilig var det etter de mange nedturene for Tertnes sitt A-lag denne sesongen, hvor Mårdalen har hospitert.

– Ja, det ble jo en nedtur mot Fyllingen med åsane sist, og sesongen med Tertnes har vært tung. Da var det utrolig deilig med en opptur nå. 

 

Fra Åsane håndball var Avril Mikkelsen Frei, Kadija Mårdalen og Emilie Fauske Helland representert – resten var Tertnes-spillere, i tillegg til to fra Fyllingen. 

Aker eldet med ett mål til pause, men Tertnes-jentene, anført av Frei og Kjølholdt, tok over og bergenserne vant til slutt 21 – 18 i Jordal Amfi. 

Dermed ble det gull for samarbeidslaget.

ENORM: Åsane-keeperen ble kåret til banens beste i finalen.
ENORM: Åsane-keeperen ble kåret til banens beste i finalen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Tertnes – Aker 21 – 18 (10 – 11)

Marthe Hatløy Walde (1), Henrikke Hauge Kjølholdt (4), Martine Hellesø Knutsen (2), Avril Mikkelsen Frei (6), Thea Adelheid Skarstein-Storeng (2), Kadija Mårdalen, Kaja Mørner Melander (1), Lina Waage Mossestad, Fanny Skindlo, Henriette Espetvedt Eggen (2), Maria Bergslien Gald (2), Malin Steinsvik, Frida Aasekjær Wilkensen, Emilie Fauske Helland (1)

Andre saker