Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FOLKSOMT: Tilbudet til barnefamilier, par, voksne, enslige og eldre er så stort og omfattende, at man faktisk ikke trenger å reise til sentrum for å finne noe å gjøre. (Foto: Thomas Gangstøe)

Leder:

Er Åsane mer enn bare Ikea og kjøpesentre likevel?

Er Åsane i ferd med å finne sin identitet? Bryr vi oss i større grad om vår egen bydel? Er Åsane mer enn bare Ikea og kjøpesentre likevel? Har vi våknet fra sovebydelen vår? Ja, ja, ja og ja.

Det er vanskelig å sette helt fingeren på det, men noe er i ferd med å skje i Åsane bydel. For sakte, men sikkert finner stadig flere veien til kulturbegivenheter, idrettsarrangementer, samfunnsaktuelle møter og liknende. Folk er til stede, og viser interesse, kanskje mer enn noen gang. Om det skyldes at alle samtidig er på vei ut av koronadvalen og har akutt behov for å delta på sosiale arrangement, eller om det er andre grunner, er litt vanskelig å slå fast. 

Vi tror imidlertid stadig flere velger å holde seg i vår vakre bydel fordi de har fått øynene opp for at det skjer mye her ute – hele tiden. Tilbudet til barnefamilier, par, voksne, enslige og eldre er så stort og omfattende, at man faktisk ikke trenger å reise til sentrum for å finne noe å gjøre.

Vi så det spesielt sist helg da tre store arrangement fant sted samtidig. Åsanes hagemarked gikk av stabelen i Myrdalskogen, like bak U82-huset. Bare 400 meter unna fant bydelens store sommermarked sted på samme tidspunkt. Likevel var det køer og folksomt ut over dagen begge steder. På plantemarkedet ble det solgt 1200 grønne vekster på drøye to timer, mens de mer enn 50 utstillerne på sommermarkedet var travelt opptatt med sitt.

Men ikke nok med det. Samtidig to kilometer unna, nærmere bestet på Monsamarken, inviterte Tertnes kvinne og familielag til familiefest med aktiviteter. De trodde det ville komme rundt 200 mennesker, men over 1000 var innom.

Dette sier oss at folk stiller opp på mye av det som skjer i Bergens mest spennende bydel. Og kanskje er vi i ferd med å få litt mer følelser for bydelen vår, bry oss litt mer? 

Vi tror i hvert fall det.

Åsane er mer enn kjøpesentre og Ikea, også for de som bor på andre siden av Eidsvågtunnelen. 

Det har stadig flere skjønt.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker