Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BER OM TIPS: Tirsdag kunne ÅT melde at mandag denne uken ble en mann observert i å legge ut flere poser med lakris og sjokolade blandet med hundemat ved Liavannet. Merethe Toppe, seksjonsleder for seksjon forebyggende, patrulje og etterforskning ved Bergen nord politistasjon, sier onsdag til ÅT at politiet nå ber om tips, på observasjoner og hvor bilen på bildet kan befinne seg.

Politiet etterlyser bilen etter hendelsen ved Liavannet

– Vi ber folk som har gjort observasjoner av bilen, eller har annen informasjon om hvor den kan befinne seg om å ta kontakt med Bergen nord politistasjon på 55 25 55 00, sier Merethe Toppe, seksjonsleder for seksjon forebyggende, patrulje og etterforskning ved Bergen nord politistasjon til ÅT.

Tirsdag kunne ÅT melde at mandag denne uken ble en mann observert i å legge ut flere poser med lakris og sjokolade blandet med hundemat ved Liavannet.

Merethe Toppe, seksjonsleder for seksjon forebyggende, patrulje og etterforskning ved Bergen nord politistasjon, bekreftet til ÅT tirsdag formiddag at politiet nå har opprettet sak, og etterforsker nå saken.

Ga en god faan

Åsabu Karen Nikoline Farsund Fossheim og samboeren ble vitne til hendelsen som utspant seg ved 16.30-tiden mandag.

– Vi ble observant på han da vi hadde vært og handlet på Coop Nyborg. Han bar ut flere bossekker fra en bil og deretter gikk mot Liavatnet, fortalte Fossheim.

Både hun og samboeren reagerte på mannens oppførsel og det gjorde de rett i, for i bossekkene lå det nemlig hundemat blandet med lakris, chips, sjokolade og annen mat som er giftig for hunder og andre dyr.

– Han strødde utover i terrenget, og kastet sekkene i bosspannet.

Både Fossheim og samboeren sto igjen sjokkerte.

– Min samboer valgte å gå bort for å snakke til han, og si at det han holdt på med ikke var greit. Da hadde mannen svart at: «Dyrene var sultene».

– Han ga en totalt faan, kan man si, sa Karen Nikoline Farsund Fossheim til ÅT.

Les mer her: https://www.aasanetidende.no/nyheter/2022/06/14/karen-og-samboeren-ble-vitne-til-utplassering-av-171-giftm-229-ltidet-187-ved-liavannet/ 

Etterlyser bilen

Onsdag morgen kan seksjonsleder Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon, fortelle at politiet etterforsker saken, men at de så langt ikke har klart å identifisere bilens regnummer.

– Vi har gjort flere etterforskingsskritt uten at jeg har mulighet til å kommentere hvilke av hensyn til den pågående etterforskingen.

Toppe forteller at politiet ber folk som har gjort observasjoner av bilen, eller har annen informasjon om hvor den kan befinne seg om å ringe 55 25 55 00 på dagtid utenom dette kan publikum ringe politiet på 02800.

– Dette er en ganske øyenfallende bil, beskrevet som en «gullfarget» mellomstor varebil, muligens en Opel Vivaro, sier Toppe til ÅT.

ÅT har også satt fokus på denne saken i Åsanepodden.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker