Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Tertnes forsvarstyrke hjemme blir ikke nok til å stoppe topplaget Gneist. (Arkivfoto: Erik Madssen, tilsvarende oppgjør i fjor)

4. divisjon fotball, herrer:

Topplaget Gneist ble for tøff oppgave for Tertnes

Angrepslaget fra Ytrebygda bydel henter tabelltoppen på Åstveit Kunstgress.

Tabellfirer Tertnes tar imot Gneist på andreplass, som med en kamp mindre spilt har blikket rettt mot tabelltoppen. Tertnes hadde før kampen færrest innslupne mål på hjemmebane. Men mot Gneist, som har nest flest scoringer på bortebane i BA-ligaen, ble oppgaven for tøff for laget i Åsane bydel.

Første omgang blir et målrikt skue for de oppmøtte på Åstveit Kunstgress. Det tar 15 minutter før Gneist får første uttelling ved midtbanespilleren Sondre Eide, som med dette har puttet 10 mål på 12 kamper denne sesongen. Tre minutter senere kommer mål nummer to av Erik Giil Rødbotten, som to minutter etter dette pådrar seg et gult kort. 32 minutter inn i kampen kommer Tertnes første mål ved Olve Opsvik, som blir hans tredje mål på ni kamper. Like før pause sender Aleksander Gjerde Gundersen laget fra Ytrebygda opp til en 1-3-ledelse i det 40. minutt.

I andre omgang blir rikere på gule kort enn mål. Gneist-spillerne Martin Færøy Müller og Simen Fonn Alsaker får gult kort etter 55 minutter, før Tertnes-spiller Håkon Morvik Sky mottar sitt i det 70. minutt. Tertnes-treneren Hege Hvidsten får også servert et gult kort i det 81. minutt, før Gneist setter sitt endelige punktum for kampen med sitt fjerde mål i det 90. spilleminutt av Stian Vedvik Århus.

Det ender med 1-4 til Gneist over Tertnes i sommervarmen på Åstveit Kunstgress denne lørdagen. Tertnes forblir på fjerdeplass i BA-ligaen før seriespillet tar sommerferie frem til 20. august. Da venter hjemmekamp mot Flaktveit.

Av

Bjørnar Morønning

bjornar@aasanetidende.no

Relaterte saker