Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 14 år gamle Ida Emilie Nesse er Norges beste junior i frisbeegolf. Under Norgesmesterskapet i frisbeegolf som ble arrangert på Stovner i Oslo i helgen briljerte den unge åsabuen. (Arkivfoto: Erik Madsen)

Ida er Norgesmester i frisbeegolf

14 år gamle Ida Emilie Nesse er Norges beste junior i frisbeegolf.

Det melder Flaktveit Idrettsklubb (FIK) i en pressemelding. 

– Ida har vist at de siste årene med utallige treningstimer og konkurranser gir resultater. Ida sin tittel er historisk og FIK har fått sin første Norgesmester i frisbeegolf! Vi mistenker at dameklassen skjelver i buksene når Ida etterhvert skal opp i seniorklassen, skriver Jon Eirik Liseth, Fair play-ansvarlig og rekrutteringsansvarlig i klubben. 

Ser nå utover Norge

Hovedpersonen selv er godt fornøyd med egen prestasjon:

– Jeg synes det var veldig fint. Jeg hadde ikke mye forhåpninger, annet enn å gjøre mitt beste, forteller Ida Emilie Nesse til ÅT.

I forkant av mesterskapet terper hun på teknikken, og ambisjonene strekker seg langt:

– Det ble endel trening før NM. Jeg øvde på putting, altså kaste disken i kurven, og øve på å kaste lengre. Jeg har holdt på i to år og jeg har lyst å bli så god som jeg kan. Det hadde vært veldig gøy å konkurrere i utlandet, som i junior-verdensmesterskapet, sier Nesse.

 

 

 

 

 

 

 

 

14 år gamle Ida Emilie Nesse er Norges beste junior i frisbeegolf. (Foto: FIK)

– En seriøst utøver

Leder for frisbeegolf i Flaktveit IK, Eirik Nybakken, er imponert over 14-åringens prestasjon:

– Det er jo en solid prestasjon av en så ung jente. Hun er en seriøs utøver i en voksende idrett hvor jenter fremdeles er i mindretall. Tross dette reiser hun rundt på Norgescup og andre arrangement med pappaen og ofte andre voksne menn i klubben. Det er en fjær i hatten til far som trener henne og de øvrige trenerresursene i klubben som har backet henne til der hun er nå. Men først og fremst henne selv som står på, forteller Nybakken i en sms til ÅT tirsdag kveld.

Han mener hun hadde et godt mesterskap og utelukker ikke deltakelse på internasjonalt nivå:

– Hun spilte seg opp for hver runde hun gikk og viste klasse siste runden da hun hentet hjem pokalen. Og om hun ønsker og har sjansen til å være med i internasjonale mesterskap er jo det flott og spennende, sier Nybakken.

Godt mesterskap for Flaktveit

Flaktveit IK hadde også to andre utøvere representerte klubben under Norgesmesterskapet i frisbeegolf som ble arrangert på Stovner i Oslo i helgen.

Nikolai Møller deltok i herrer open og fikk med seg noen gode runder. Hans beste runde på +1 gir en imponerende 979 rated runde. Han endte til slutt på 47 plass og unge og lovende Josef Rannestad. Den rolige og hyggelige unggutten fikk måle krefter mot de beste juniorene i landet og endte til slutt på en 16 plass.

– Det er en veldig god prestasjon av Josef, i en klasse som har eksplodert på antall deltakere de siste årene. Vi er sikker på at Josef vil fortsette utviklingen sin fremover, skriver klubben.

Klubben uttaler at de er veldig glade for å ha slike flotte representanter.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker