Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅT erfarer at det fra i dag av har blitt beordret fra Tide om at ingen busser skal kjøre strekningen grunnet autovernet som fylkeskommunen har satt opp i sommer. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

Stanser busstrafikk gjennom Tellevikveien

ÅT erfarer at det fra i dag av har blitt beordret fra Tide om at ingen busser skal kjøre strekningen grunnet autovernet som fylkeskommunen har satt opp i sommer.

Tide Buss skal ha tatt avgjørelsen om at det ikke er forsvarlig å kjøre rutene gjennom Tellevikveien grunnet utbedringen av autovernet, som Vestland fylkeskommune satte opp i sommer. Dette har ført til at den allerede smale og rasutsatte veien har blitt enda smalere, og busser skal ha blitt skadet for mange tusen kroner, samtidig som bussjåfører har slått alarm om sikkerheten – både til sjåførene og myke trafikanter. 

ÅT har omtalt saken i fire tidligere artikler. Les mer om det her. 

– All busstrafikk stanses med umiddelbar virkning frem til veieier (fylkeskommunen, journ.anm) gjør utbedringer som tilfredsstiller sikkerheten for sjåførene og andre trafikanter, får ÅT opplyst fra en kilde.

– Vi er nødt til å ta grep for å sikre både sjåfører og passasjerer  

Driftsleder i Tide buss, Geir Atle Mjelde, bekrefter opplysningene til ÅT.

– Beslutningen er tatt av ledelsen i Tide buss for en drøy halvtime siden. Vi ønsker å ha en trygg og sikker vei, både for sjåfører, passasjerene og andre som ferdes langs veien. Slik det er nå er ikke dette mulig, og dermed har vi tatt denne beslutningen i dag.

Mjelde er klar på at beslutningen preges også av at flere busser har fått skader den siste tiden.

– Vi har hatt flere episoder der siderutene har truffet fjellveggen og blitt knust, så beslutningen går også på å ivareta sikkerheten til passasjerene.

– Ikke forsvarlig med skolebusser

Mjelde opplyser til ÅT at beslutningen gjelder inntil veieier har gjort utbedringer som gjør at bussene trygt kan ferdes igjennom de trange partiene uten å ta borti fjellveggen.

– Det er ingen dramatikk i det, men marginene er rett og slett for små til at vi kan kjøre der, også med tanke på at neste uke starter skolekjøringen opp igjen, mener vi det ikke er forsvarlig å kjøre en strekkingen nå, sier han videre. 

– Har Skyss blitt informert om beslutningen?

– De er orientert og har tatt beslutningen til etterretning.

Medfører ruteendring

Driftsleder i Tide buss Geir Atle Mjelde opplyser at det blir følgende endring på linje 35:

«De som skal til eller fra Klauvaneset vil få endestopp og startstopp på Salhus kai. Når det gjelder turer på linje 35 som skal til eller fra Hordvikneset, vil bussen kjøre via Salhus kai og så via Myrsæter til og fra Hordvikneset. Skoleturer fra mandag av vil også kjøres via Myrsæter til Mjølkeråen skole i den perioden bussene ikke kjører Tellevikveien».

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Relaterte saker