Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VEI: Det var i dette fotgjengerfeltet at kvinnen fra Flaktveit opplevde at datteren nesten ble meid ned av en bil som kom i full fart. 

Frykter ulykker langs skoleveien: – Bare spørsmål om tid

– Redd det skjer en ulykke snart.

En åsabu slår alarm i Facebook-gruppen «oppslagstavle for Flaktveit» etter at datteren nesten ble påkjørt ved overgangsfeltet i Kolåshøyen/Flaktveitsvingane mot Flaktveitrinden som følge av en bilist som tydeligvis ikke holdt fartsgrensen tirsdag. 

– Etter dagens hendelse har jeg nå sendt inn søknad om fartsdempende tiltak for overgangsfeltet, skriver kvinnen i innlegget. 

Hun ønsker ikke å stå frem i avisen, men utdyper til ÅT:

– Jeg ble fylt av sinne. Dette var andre gangen på to uker hvor jeg har måtte dytte og dra datteren min av fortauet fordi andre ikke følger loven. Det er ikke greit. Jeg tenker at det har vært et problem over lengre tid. Enten om det er biler som bråstopper, eller ikke stopper. Endringen er vel at jeg har en førsteklassing og har gått fram og tilbake minimum to ganger dagen. For noen år tilbake tok jeg buss hver dag til og fra jobb. Jeg opplevde det samme da også, sier hun. 

Hun ønsker slike fartsdumper som er ved Haukedal transport og Byggmax.

– De er harde for bilen og tvinger en ned i fart. Jeg ser for meg at midlertidig kontrollaktivitet vil virke i en periode. Men det er ikke en langsiktig plan. Det må settes opp fartsdump eller sette opp en permanent fartsmåler, sier hun. 

– Jeg føler ikke at dette overgangsfeltet er så trygt som det burde være.

Tonje Rosenvinge, som også er flaktveitbeboer har også observert flere nestenulykker på strekningen – både fra biler og busser.

– De kommer i stor fart i begge retninger, og fotgjengere må enten løpe over eller hoppe tilbake på fortauet. Det er en bred vei, og når busser og biler kommer i 60-80 kilometer i timen, sier det seg selv at det bare er et spørsmål om tid før det skjer en ulykke. 

– Vi prioriterer å kjøre innom Flaktveit

Seksjonsleder Merethe Toppe ved forebyggende patrulje og etterforskning ved Bergen nord politistasjon blir informert om bekymringene fra beboerne i området, og sier at Flaktveit er et område de har ekstra fokus på, men først og fremst grunnet mye støy fra uvettig mopedkjøring på kveldstid:

– Vi prioriterer Flaktveit når vi har ledige patruljer og svinger ofte oppom her, men vi har ingen meldinger på at det er et sted som skiller seg ut fra andre når det gjelder råkjøring fra biler, sier hun.

ÅT har vært i kontakt med veieier Vestland fylkeskommune, som vil komme tilbake med et svar angående mulige tiltak på strekningen. 
Kvinnen skrev videre i innlegget som ÅT publiserte i går, at det ikke er første gangen noe slik har skjedd: 

– I forrige uke måtte min samboer med barnevogn (!!) hoppe tilbake til fortauet da en dame ikke stoppet. Hun så de. De hadde øyekontakt. Samme uke måtte jeg og min datter hoppe tilbake til fortauet da en bil startet å gasse opp. Hva fa**en, skriver hun. 

Kvinnen skriver i innlegget at hun håper at flere nå kan sende inn søknad om fartsreduserende tiltak til Bymiljøetaten om de også har hatt dårlige opplevelser fra området. 

Etter det ÅT erfarer er den aktuelle strekningen ikke kommunalvei, men en fylkesvei (fv242) og vi vil i løpet av morgendagen forsøke å få vei-eier i tale.  

  • Har du tips til denne saken? Tips ÅTs journalist her. 

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker