Lokalavis for Åsane og omegn!

Leder:

The show must go on...eller?

I siste utgave av Åsane Tidende kommer det fram at voksenteatergruppen til Åsane ungdomslag står i fare for å bli nedlagt. Det er trist lesning for alle de som har vært tilknyttet både Åsatun og Åsane ungdomslag opp igjennom årene – og dem er det mange av. For på et tidspunkt var teatergruppen den største i bydelen.

Nå teller de på knappene. Med bare fire aktive medlemmer igjen er det vanskelig. Det har gått kraftig ned fra 10-15 personer for noen få år siden, til et antall man kan telle på en hånd. 

– Vi reiste på turné og dessuten spilte de ulike ungdomslagene for hverandre. Vi var en stor gruppe som hadde ulike roller, alt fra skuespillere, scenearbeidere og lys- og lydteknikere, minnes Kjersti Sandnes som har vært med i 15 år. 

Men siden den gang har flere sluttet.

Teatergruppen til Åsane ungdomslag gjør nå et siste skikkelig forsøk på å rekruttere flere medlemmer. Med Geir Amundsen (Gullars sin stemme) og et helt nytt stykke de skal jobbe med, håper Jørgensen og co. å trekke til seg flere folk.

Det hadde vært et tap for bydelen om en kjent organisasjon som Åsane ungdomslag sin teatergruppe skulle bli lagt ned. Det er et godt og viktig tilbud hvor alle som vil kan være med, få prøve seg på scenen, utforske sine kreative sider og bli kjent med andre som har samme interesse. Og det er et tilbud som har vært i bydelen i snart 80 år.

Åsane Tidende mener det bør være fullt mulig å få teateret opp og gå igjen. Det handler om så mye mer enn å kle seg ut og stå på en scene. Det handler om å jobbe frem en tekst, spille hverandre gode, leve seg inn i en historie, kostymer, sminke, lys og lyd. Det kryr av flinke folk som kunne bidratt i vår store bydel. Så er det bare å nå ut til dem på riktig måte, og med god markedsføring.

Vi håper og tror voksenteateret til Åsane ungdomslag består. For dette er et tilbud som sterkt bidrar i en bydel der idretter preger mye av fritidstilbudet.

 

Av

Åsane Tidende

red@aasanetidende.no

Andre saker