Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STIPEND: Ragnar Waagbø håper mange søker på Åsane senioruniversitet sitt ungdomsstipend. Selve stipendet er på 20.000 kroner og skal oppmuntre til videre satsing innenfor vinnerens sjanger. Søknadsfristen går ut på lørdag 

Deler ut 20.000 kroner

– Et av årets høydepunkt, sier leder for Senioruniversitetets ungdomsstipend, Ragnar Waagbø til ÅT.

For 21. året på rad deler Åsane senioruniversitet ut 20.000 kroner til et ungt talent innen kunst- og kulturfaget. I fjor var det felespiller Victoria Pletten som vant, mens Sigmund Toppe fikk stipendet året før.

I år er det nye muligheter, og før fristen går ut på lørdag 15. oktober, håper Waagbø å få inn mange søknader.

– Vi håper flest mulig barn og unge under 20 år (man kan fylle 20 inneværende år og fortsatt delta) søker på stipendet. Og gjerne innen mange ulike genre som billedkunst, dans, teater, ballett, skrivekunst, fotokunst, animasjon, sang og musikk med mer. Det finnes mange ulike kategorier innen kunstbegrepet, så her er det bare å søke i vei om du har et talent innen en kunstform og trenger midler for å utvikle deg videre, sier Waagbø.

Minst fem år i Åsane

Vinneren kåres under kulturfesten og får opptre under avslutningsarrangementet Åsanekveld.

– Det er en skikkelig gulrot at man i tillegg til stipendet får vise seg fram på en scene, mener Waagbø.

Vinneren av stipendet må ha tilhørighet til bydelen.

– Ja, den eller de må ha bodd i Åsane i minst fem år, sier han.

Også bestemor kan søke

– Må du søke selv?

– Nei, er du bestemor, bestefar, onkel eller mor og har en ungdom i familien med et stort talent, så kan man sende inn en søknad på vegne av dem. Så vi er åpen for forslag fra andre enn kandidatene selv. Det viktigste er at vi får mange søknader, slik at vi i juryen får litt å bryne oss på. Dessuten har vi en stor overraskelse i år, så det kan være ekstra lurt å søke, smiler han lurt uten å ville røpe mer.

Juryen består forøvrig av to fra Senioruniversitetet, en fra Arna og Åsane kulturkontor, tidligere rektor på Åsane folkehøgskole og en frittstående representant.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker