Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LITT ACTION: Promillekjører, fotgjenger på motorveien og en mopedist med litt for kraftig lyd fra motoren, var det mest alvorlige oppdragene for åsanepolitiet denne helgen. (Foto: Sandor Dahl)

Promillekjører og fotgjenger på motorveien - slik var helgen

En helg litt roligere enn vanlig. Politiet hadde til og med tid til et par promillekontroller.

En relativt stille lørdag startet med at UP holdt adferds- og promillekontroll i Hesthaugveien ved Cirkle K sin bensinstasjon. Kontrollen ble holdt mellom klokken 17.00 og 18.30. Alle bilistene som ble vinket inn, blåste grønt. 

– Politiet stanset imidlertid en ung mopedist. Han kjørte en tohjuling, som bråkte litt mer enn det størrelsen på motoren skulle tilsi. Trolig hadde han satt på lydeffekter, sier overbetjent Merethe Toppe ved Bergen nord politistasjon.

Mopedisten fikk påbud om å utbedre lydpotten innen 14 dager.

To år uten sertifikat

Litt senere på kvelden, nærmere bestemt klokken 19.10, fikk politiet melding om en bilist som vinglekjørte på Arnaveien mot Åsane. Bilisten, en mann på 26 år, ble stanset på Nyborg.

– Han ble målt til en promille på 0,88. Han ble dermed anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt, sier Toppe.

Vedkommende risikerer bøter og to år uten førerkort.

Gikk i tunnel

Lørdag kveld holdt politiet nok en promillekontroll, denne gangen i Tertneskrysset. Alle blåste grønt.

– Det er slikt vi er godt fornøyd med, sier Toppe.

Natt til søndag fikk politiet inn bekymringsmeldinger fra bilister som hadde sett en mann som gikk i Glaskartunnelen. Politiet rykket raskt ut til motorveien og fikk tatt hånd om mannen i 40-årene. Han ble kjørt til Åsane Terminal og satt på første bussen hjem.

To timer senere var det nok en mann som spaserte langs motorveien, men åsanepatruljen hadde ikke kapasitet til å rykke ut.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker