Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TØFT: Gneist var favoritter før oppgjøret mot Tertnes i andre divisjon håndball i Stemmemyrhallen, men det var likevel blåtrøyene som ledet an fram til det gjenstod 20 minutter. Da ble tempoet et lite hakk for høyt.

Hadde Fana-laget i knestående

Tertnes hadde favoritten i knestående og imponerte stort med 20 minutter igjen av kampen. Men det holdt ikke helt inn for de hardtkjempende blåtrøyene.

Tertnes, som spiller i 2. divisjon og som ikke må forveksles med Tertnes håndball elite,  møtte tøff motstand i andre serierunde.

– Min feil

Første omgang i Stemmemyrhallen var jevn, og lagene gikk i garderoben på 14-14. Men i andre omgang tok blåtrøyene tak i kampen, og dro i fra Gneist. Etter ti minutter ledet hjemmelaget 22-19. Da hadde Emilie Myklebust Sande hadde satt ballen bak bortelagets keeper, og de omlag 100 publikummerne begynte å få troen på to poeng.

Emilie Myklebust Sande satte inn 22-19 for Tertnes, men så våknet Gneist.
Emilie Myklebust Sande satte inn 22-19 for Tertnes, men så våknet Gneist.

Men så bommet Tertnes på skuddene sine, rotet bort ballen i angrep og ble tidvis løpt i fra i kontra. Forsvaret hadde store åpninger. Gneist scorer åtte mål på rad, og ledet plutselig 22-27.

– De setter tempo på oss, og vi klarer ikke å flytte oss slik vi skal i forsvar. Det er min feil at jeg ikke har byttet spillere. De er for sliten, og vi får en liten kollaps. Dessverre, sier trener Kjetil Holm.

Mye tempo

– Skuffende?

– Ja, litt over måten det skjer på, men Gneist er godt lag med mye tempo. Vi har de på gaffelen i 40 minutter, og er fornøyd med det. At vi taper er ikke uventet. Men vi har kanskje ikke bredde nok til å fullføre med dette tempoet i 60 minutter, sier Holm.

Ina Borlaug scoret 12 mål for Tertnes.
Ina Borlaug scoret 12 mål for Tertnes.

Tertnes avslutter bra, og kampen endte til slutt 32-26.

– Hva tar du med deg videre etter oppgjøret?

– At forsvaret er brukbart i store perioder. Så får jeg ta med meg at jeg kanskje burde byttet litt tidligere. Da hadde vi hengt med lenger.

– Hva er målet for sesonger?

– Vi har mistet mange spillere i sommer, og har et helt nytt lag. Men målet er å holde oss i divisjonen.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Tertnes – Gneist 26 -32 (14-14)

​2. divisjon håndball, avdeling 3

Stemmemyrshallen

Tilskuere: ca 100

Andre saker