Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Åsane fotball har signert ny daglig leder. 

Ny daglig leder klar for Åsane: – Jeg måtte følge magefølelsen

Rune Eriksen slutter i jobben ved Haraldsplass Diakonale sykehus og tar over som toppsjef etter Gorm Natlandsmyr: – Jeg hadde ingen intensjon om å slutte i min forrige jobb.

Nå blir han etterfølgeren til Gorm Natlandsmyr, får ÅT opplyst.

Rune Eriksen blir ny daglig leder i Åsane Fotball. Han tar over jobben etter Gorm Natlandsmyr, som tidligere høst fikk et annet jobbtilbud. Natlandsmyr slutter etter drøyt tre år i stillingen.

– Jeg gleder meg veldig. Klubben har jobbet godt de siste årene og fundamentet er på plass. Nå blir det spennende å blir med og videreutvikle klubben. Jeg skal jobbe knallhardt og ta del i en klubb som skal trekke i samme retning, sier han til Åsane Tidende.

Klubben bekrefter nyheten i en pressemelding nå: 

Eriksen (53) har lang ledererfaring fra flere store mediebedrifter i Norge. Fra 2015 til 2022 var han nyhets- og utviklingsredaktør i Bergensavisen – og nå kommer han fra jobben som kommunikasjonssjef ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

– Jeg kommer med mye ledererfaring og jeg tror denne jobben vil passe meg godt. Jeg kommer inn med engasjement, entusiasme og det å jobbe med en kultur i en klubb hvor både elite og bredde er svært viktig.

– Hadde ingen intensjon om å slutte

Men jobben som kommunikasjonssjef ved Haraldsplass Diakonale sykehus tok han allerede i februar i år.

Den jobben hadde han aldri tenkt å forlate, før Åsane kom på banen:

– Jeg hadde ingen planer om å slutte i den jobben, men da jeg ble kontaktet av Åsane kjente jeg på en interesse. De ønsket meg og stillingen var attraktiv. De banket på døren og når fotball har vært en så viktig del av livet mitt og en rød tråd i hele karrieren min, måtte jeg følge magefølelsen. 

– Det var en tøff avgjørelse. Jeg måtte gå mange runder med meg selv, men til slutt tok jeg sjansen. Det er vemodig, men nå er jeg veldig glad, sier han til ÅT. 

Lang erfaring

Bergenseren har jobbet mye med fotball som fagmann – både på og utenfor TV-skjermer og i aviser. Han har også vært aktiv som spiller og trener. Nå ser han frem til å ta fatt på en ny og spennende epoke.

– Dette er en meget spennende jobb og rolle som jeg ikke kunne takke nei til, sier han. 

Åsane Fotball har de siste årene bygget opp et veldig godt fundament – og det ligger store muligheter for å utvikle klubben videre.

– Den reisen vil jeg gjerne være med på – og gjennom hardt arbeid bidra til at Åsane Fotball tar ytterligere steg – i toppfotballen og breddefotballen. Dette er en fantastisk mulighet for meg, sier påtroppende daglig leder i Åsane Fotball, Rune Eriksen.

Styreleder Jostein Hatlebrekke – er nå glad for å kunne presentere Eriksen som ny daglig leder – og sier følgende om valget:.

-– Det har vært stor interesse for denne stillingen, og vi har hatt samtaler med mange spennende kandidater. Vi ble tidlig tipset om Rune, og han har gjennom flere samtaler vist seg å være den som best traff på det vi søkte etter, forteller styrelederen.

Eriksen peker på at dette er en unik mulighet til å jobbe med både topp- og breddefotball.

– Fotball er på mange måter mitt DNA og har preget livet mitt i nærmere 50 år – både som aktiv, trener, styreformann og som fagmann i ulike mediehus i en årrekke. Når jeg får en slik mulighet, i en av de bedre fotballklubbene i Norge, var det ikke veldig vanskelig å takke ja. Dette er en utfordring som trigger meg veldig – og ikke minst en unik mulighet til å sette mitt stempel på Åsane Fotball – sammen med alle de som til daglig gjør en solid jobb og som elsker Åsane Fotball. Jeg er stolt og klar, men ydmyk for å ta fatt på denne viktige og store oppgaven, smiler Eriksen.

– Brenner for fotballen

Hatlebrekke følger opp:

– Åsane ønsker å fortsette og utvikle seg som klubb på den plattformen som Gorm har etablert - under sine år som leder. I Rune får vi inn en entusiastisk leder som brenner for fotballen, og som viser stor interesse for både topp og bredde. Han har veldig gode tanker om hva som skal til for å bygge kultur og identitet, med engasjement og troverdighet, sier Hatlebrekke.

– Jeg skal komme inn med min entusiasme, engasjement og med en tydelig ledelse. Jeg skal bruke all min erfaring slik at Åsane Fotball utvikler seg. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med innsiden av klubben – med alle de som brenner for klubben og som skaper resultater daglig – fra topp til bredde. Med alle rundt det sportslige, spillere, styret, administrasjon, støttespillere, sponsorer, frivillige, bredde, topp - ja, alle i og rundt klubben. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang.

Han innrømmer også at det blir vemodig å gi seg på Haraldsplass Diakonale Sykehus. Han trivdes og hadde ingen planer om å slutte.

– Det var overhodet ikke i mine tanker, men nå ble det et kort arbeidsopphold på Haraldsplass Diakonale Sykehus. Heldigvis vet vi ikke hva morgendagen bringer, men dette er en jobb som jeg har stortrivdes i, med dyktige ledere og et helsepersonell som er i ypperste toppen av norsk helsevesen. Jeg hadde funnet min plass og gjort grep for å utvikle Haraldsplass, men av og til dukker det opp muligheter som er uventet, men som du bare må gripe. Det er trist å forlate et sykehus med så stor kompetanse og hjertevarme, avslutter Eriksen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker