Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DOBLER: Da Gjertrud Botnen Aalmo ved Obs Horisont fikk høre om barna som hadde dratt med seg mange sekker med panteflasker til butikken hennes for samle inn penger til ukrainske barn, valgte hun å doble beløpet

Dobler panten etter barnas flotte innsats

Varehussjef Gjertrud Botnen Aalmo hos Obs Horisont var så imponert over innsatsen til vennegjengen i Myrdalshovden, som samlet inn flasker for å støtte ukrainske barn, at hun har bestemt seg for å doble beløpet.

– Og det må gjerne andre butikker som har lyst, gjøre også, sier hun til Åsane Tidende.

Dro med seg flere sekker

I slutten av oktober fortalte Åsane Tidende om Josefine Herø Skarsten (9), Mathilde Mehl Eide (10), Olivia Lee Hansen Mair (10), Åsa Hatletveit Røssland (9), Ellinor Olson Trædal (8), Johannes Olson Trædal (10) og Niklas Alexander Vorland (10) som hadde overført 2665 kroner til Unicef og barn i Ukraina. 

Pengene hadde de fått inn hovedsaklig ved å samle inn tomflasker i Myrdalshovden. De mange sekkene med flasker, hadde barna båret med seg ned til Obs Horisont og pantet. 

Gjertrud Botnen Aalmo ble så imponert da hun leste om de flinke barna, at butikken har bestemt seg for å doble panten.

– Ja, da vi hørte om dette og at de hadde båret ned alle sekkene med flasker og pantet her, valgte vi å bidra med tilsvarende. Derfor setter vi inn 2665 kroner til Unicef. Det er for å sende et signal om at vi synes det er utrolig flott gjort av de syv guttene og jentene.

Vil oppfordre andre

– Synes du andre butikker kunne gjort liknende?

– Jeg synes jo det er en veldig fin ting. Men det må jo butikkene bestemme selv. Beløpene isolert sett blir kanskje ikke så store, men sammen kan det jo bety en del. Hvis andre dagligvarebutikker hadde doblet panten til barn som samler inn til Unicef eller Ukraina, ville det kanskje ført til enda flere bidrag fra flinke skolelever rundt omkring. Kanskje kunne vi fått til noe større, sier Botnen Aalmo til Åsane Tidende.

FLINKE: Josefine Herø Skarsten (9), Mathilde Mehl Eide (10), Olivia Lee Hansen Mair (10), Åsa Hatletveit Røssland (9), Ellinor Olson Trædal (8), Johannes Olson Trædal (10) og Niklas Alexander Vorland (10) samlet inn 2665 kroner til Unicef og barn i Ukraina. (Foto: Privat)
FLINKE: Josefine Herø Skarsten (9), Mathilde Mehl Eide (10), Olivia Lee Hansen Mair (10), Åsa Hatletveit Røssland (9), Ellinor Olson Trædal (8), Johannes Olson Trædal (10) og Niklas Alexander Vorland (10) samlet inn 2665 kroner til Unicef og barn i Ukraina. (Foto: Privat)

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker