Lokalavis for Åsane og omegn!
 • TIDLIGERE VINNER: Christian Rolland vant prisen i 2018. Hvem vinner i år?

 • Rolf Rolland i Åsane seniorteater og Åsane historielag. 

 • Roy Hegglund. Har i 40 år kjempet for ny og bedre vei i Åsane nord.

 • Avril Frei. Stortalent som er på juniorlandslaget i håndball. 

 • Per Olav Ulberget. Lionspresident i 10 år. Hjelper de som trenger det mest.

 • Maria Brochmann. Vant gull i NM og serie med Brann.

 • Sveinung Myrjord. Bygget opp Haukås rockeakademi. Fikk kulturprisen i oktober.

 • Eirik Fjeldstad. Trener for Åsane fotball damer, som rykket opp i Toppserien.

 • Alexander Due. Natteravnsleder gjennom mange år. Initiativtaker til åpen hall for ungdom.

 • Katja B. Ellingsen. Stortalent i badminton. Deltok i VM og EM.

 • Marianne Herfindal Johannessen leder et av landets største historielag.

– Stem på Årets åsabu!

Sammen med våre fantastiske engasjerte lesere skal vi kåret årets åsabu for 30. gang. Hvem synes du fortjener utmerkelsen?

Gullvinner fra OL, VM og EM Salum Kashafali ble kåret til årets navn i bydelen i fjor. Mannen fra Kongo, som også innehar verdensrekorden på 100 meter para, fikk klart flest stemmer.

I år har Åsane Tidende hatt store utfordringer med å nominere kandidater. Ikke fordi det har vært vanskelig å finne 10 som har utmerket seg, men fordi det har vært så mange flere enn bare disse, som hadde fortjent å være med. Vi har fått mange forslag fra dere lesere, som vi har tatt med oss videre. Selv om vi har fremhevet 10 aktuelle kandidater, kan du stemme på hvem du vil. Og hvem vet? Kanskje er det andre enn de nominerte, som til slutt stikker av med tittelen.

Oransje jubel

Åsane Tidende redaksjon har imidlertid kommet fram til følgende.

Åsane fotball damer levert en formidabel sesong, og sjokkerte flere toppserielag i kvalifiseringen. Oransjetrøyene rykket opp med god margin og blir byens tredje lag i kvinnenes øverste divisjon i fotball. I front stod trener Eirik Fjeldstad.

Når vi først er inne på fotball, må vi også trekke fram Maria Brochmann, som ble cup- og seriemester med Brann. Åsabuen begynte i Åsane, før hun tok steget til rødtrøyene, hvor hun tidvis har bøttet inn mål.

For å fortsette sportsdelen av kåringen, så må også håndballstjernen Avril Frei trekkes fram. Hun herjet for Åsane før hun tok steget til Tertnes. 19-åringen er også på juniorlandslaget. Før hun ble skadet, dominerte hun flere av kampene hun spilte for Tertnes håndball elite.

16 år gamle Katja B. Ellingsen regnes som landets største talent i badminton. Tross sin unge alder, har hun vunnet flere NM-gull. Hun har også deltatt i OL for yngre, EM og VM. Ellingsen kommer trolig til å dominere norsk badminton i mange år framover.

Betydd mye

Marianne Herfindal Johannesen er lederen for Åsane historielag som i år sørget for en fantastisk Åsanekveld under kulturfesten, og ikke minst en flott utstilling av gamle bilder på Åsane storsenter. Hun lager tidskiftet Åsabuen, og bruker store deler av sin tid på å sikre bydelens historie. Det har hun gjort i flere tiår. Åsabuen leder et av landet største historielag med nesten 1000 medlemmer.

Rolf Rolland fikk nylig kulturvernprisen. 82-åring er skuespiller og pr-sjef i Åsane seniorteater. Han har stått på for det frivillige kulturliv i en årrekke, men bruker også mye av tiden sin på å filme og intervjue åsabuer. På denne måten sikrer han bydelens kulturhistorie for mange generasjoner framover.

Vi kan heller ikke komme unna Sveinung Myrjord. Han har bygget opp et av landets mest inkluderende musikkmiljø gjennom Haukås rockeakademi. Gjennom sine mange søknader om midler fra stat, private og kommune, har han sørget for at alle som vil kan delta på rockeakademiet uavhengig av økonomi. Myrjord er ikke lenger leder for Haukås rockeakademi, men bruker fortsatt mye av fritiden sin på sitt hjertebarn.

Roy Hegglund fra Hylkje har i 40 år kjempet for tryggere og bedre E39, Steinestøveien. Gjennom artikler, jevnlige aksjoner og møte med politikerne har han sammen med flere andre sørget for konstant fokus på Ringvei Øst og Nordhordlandstunnel fra Vågsbotn til Klauvaneset. Denne mannen gir seg aldri.

Alexander Due, leder for natteravnene i Åsane-Midt, har Sammen med Kjetil Helle og Åsane håndball tatt initiativ og driver Åpen hall for ungdom i Åsane Arena hver fredag kveld. Da prosjektet startet i februar kom det 15 ungdommer. I høst har det vært over 150. 

Per Olav Ulberget har vært president i Lions Club Bergen Åsane i 10 år. 76-åringen fra Myrdalskogen er et oppkomme av ideer, og er med på bortimot samtlige arrangementer til Lions. Hver jul leder han julrmarkedet på Åsane storsenter. Han er ansvarlig for utdeling av matpakker, og han kjører mennesker som trenger det til lege eller vaksinering på oppdrag for klubben han er så glad i - og det uten å ta bensinpenger. Ved neste valg i juni, går han av som president

Årets åsabu får et flott diplom fra Åsane Tidende, blomster og ikke minst et gavekort på 6000 kroner fra Åsane Storsenter.

Av

Åsane Tidende

red@aasanetidende.no

Fakta

Slik stemmer du:

Har du en favoritt blant de ti forslagene våre, eller har egne forslag, så sender du oss bare en epost på thomas@aasanetidende.no eller red@

aasanetidende.no. Du kan også sende oss en sms eller ringe på 90226986. Husk fullt navn og adresse, så blir du med i trekningen av flere gavekort pålydende 500 kroner fra Åsane storsenter.

Tidligere vinnere:

Årets åsabu 1993-2021

2021 – Salum Kashafali

2020 – Ingunn Bratland

2019 – Roald Heggernes
2018 – Christian Rolland

2017 – Leif Hitland

2016 – René Bjerregaard

2015 – Inger Johanne Graff

2014 – Liv og Robert Berentsen

2013 – Bjørn Myreze

2012 – Kjersti Sandnes Jørgensen

2011 – Åsane fotball damer

2010 – Jan Røshol

2009 – Stein Gunnar Andersen

2008 – Isabelle Pedersen

2007 – Jan Spjeldnæs

2006 – Geir Eriksen

2005 – Sissel Olsen

2004 – Kurt Nilsen

2003 – Severin Overaa

2002 – Peder Mellingen

2001 – Morten Valen Eide

2000 – Irina Berge

1999 – Cato Jensen

1998 – Ketill Hanstveit

1997 – Vinskvetten

1996 - Walther Olsen

1995 – Tertnes brass

1994 – Flaktveit vi bryr oss

1993 – Torgeir Toppe

Andre saker