Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUL I ÅSANE: Det er en rekke konserter og jule-arrangementer i Åsane kommende helg. I Salhus er det klart for den tradisjonsrike julegateåpningen, her fra åpningen i 2018. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe) 

Dette må du vite om julehelgen i Åsane

– Julen lever gjennom hele adventshelgen i Åsane, og det skjer så mye her at folk ikke trenger å dra til sentrum for å komme i julestemning, sier kultursjef John Kristian Øvrebø.

Bergen Musikkteater kickstartet julen allerede i helgen, med over tusen billetter solgt fordelt på fire forestillinger av Jul i Blåfjell.

Det ypperste av ballettmusikk

Kommende helg koker det igjen i Åsane Kulturhus både lørdag og søndag. Den russiske komponisten Pjotr Tsjajkovskijs tre balletter, Svanesjøen, Tornerose og Nøtteknekkeren, står frem som noe av det ypperste innen ballettmusikken. Denne helgen kan du få med deg to av dem i Åsane. 

Lørdag kveld klokken 19 kan du nemlig innlede adventstiden med International Festival Ballet (tidligere St. Petersburg Festival Ballet) og se Svanesjøen i kulturhuset.  

Søndag klokken 14 er det Nøtteknekkeren som står for tur, nok en gang med International Festival Ballet. Etter ballettforestillingen i kultursalen, er det klart for Julemarked i foajeen klokken 16. Åsane Bibliotek holder også åpent denne søndagen, og viser julefilm i amfiet.

– Komplett pakke i Åsane

Klokken 18.30 er det klart for julegrantenning på plassen mellom Åsane kirke og Åsane kulturhus. Det er et fem meter høyt tre fra Haukås Juletreskog som skal tennes denne første søndagen i advent. 

– Så kommer man søndag klokken 14 for å innlede med Nøtteknekkeren, og får med seg julemarkedet med over 40 utstillere, og litt å bite i før julegrantenningen, så får man en komplett pakke i Åsane, sier kultursjef John Kristian Øvrebø. 

– Det skjer så mye i Åsane - det er så tungt med kultur i bydelen nå, og jeg mener at man ikke lenger trenger dra til sentrum for å oppleve kultur, underholdning og få kjenne litt på julestemningen. 

Øvrebø påpeker også betydningen av å oppsøke alt som skjer lokalt.  

– På julemarkedet, for eksempel, finner man ting som folk har skapt selv, og jeg er opptatt av at folk må komme ut og få med seg ting i sitt eget miljø. 

– Må bruke mulighetene

Kultursjefen legger ikke skjul på at det har buttet litt imot den siste tiden når det gjelder å få folk ut igjen etter pandemien. 

– Folk er litt utrent i det å gå på arrangementer. Jeg håper dette er i ferd med å endre seg nå. Vi må bruke de mulighetene som er her bydelen, spesielt når kulturlivet er så bra og kvaliteten er så høy, sier Øvrebø. 

– Ta med en venn og kom på arrangement. Vi trenger å gjøre mer sammen med venner, lyder oppfordringen fra kultursjefen.

Det er ikke bare i sentrum av Åsane det skjer noe denne helgen. Søndag klokken 17 ønsker Salhus vel velkommen til den 27. julegateåpningen i Salhus. Det blir tradisjonell feiring med julegate-presidenten, sang og korpsmusikk, og man skal ikke se bort i fra at Milanissen kommer ned i bygden. 

TRENGER IKKE DRA TIL BYEN: – Det er så tungt med kultur i Åsane nå, og jeg mener at man ikke lenger trenger dra til sentrum for å oppleve kultur, underholdning og få kjenne litt på julestemningen, sier kultursjef John Kristian Øvrebø.
TRENGER IKKE DRA TIL BYEN: – Det er så tungt med kultur i Åsane nå, og jeg mener at man ikke lenger trenger dra til sentrum for å oppleve kultur, underholdning og få kjenne litt på julestemningen, sier kultursjef John Kristian Øvrebø.

Av

Ove Landro

ove.landro@aasanetidende.no

Andre saker