Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GLEMT: Åsabu og bystyrepolitiker i Folkes parti mener AP har glemt at C-tomten er satt av til Fremtidig bybane-deponi. (Foto: Foto:Veronika Stuksrud)

Debatt

C-tomten er gjengrodd, likt som Ap’s troverdighet

Jeg blir fristet til å stille spørsmål om hvem som har hatt ansvaret i byen de siste åtte årene?

Av: Cristian Rolland, bystyrerepresentant for Folkets Parti


MENINGER
Dette er et debattinnlegg skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til red@aasanetidende.no 


C-tomten, her har jeg brukt utallige timer på 90-tallet, på rulleskøyter og på sykkel. For hvor ellers i Åsane hadde vi 200 meter med asfalt uten biler? Den grønne og aktive lungen, slik Hussain-Wiik, Fond og Dale tegner visjonen om C-tomten, er gjengrodd i dag. Jeg blir fristet til å stille spørsmål om hvem som har hatt ansvaret i byen de siste åtte årene? Det nytter kanskje ikke å lange ut om hvem som styrte skuten på 90-tallet og hvem som lot C-tomten gå på grunn da. Men de tre forfattere fra Ap skriver om C-tomten som om ikke de har hatt makten og anledningen til å gjøre noe med den potensielle oasen.

Jeg er helt enig i at C-tomten har enormt potensiale. I flere omganger har åsabuere gitt innspill om hva tomten kan brukes til, og vi er stort sett enig i at området bør utvikles som et grønt areal. Et fint område for barn, voksne og dyr. Jeg sitter likevel igjen med inntrykket om at visjoner forblir visjoner, og nå forsøker Hussain-Wiik, Fond og Dale å selge en gammel lovnad på nytt. Akkurat mens tomten beslaglegges for andre planer. Når blir det Åsanes tur? For gjett hva, C-tomten er nå satt av som fremtidig deponi til en eventuell bybanebygging. Dette har jeg undersøkt med byutviklingsbyråden, og det er det som er status. Blir det realitet av bybaneplanene, kommer utbygging til å foregå i minst 10 år, og da kan vi se lenge etter en grønn lunge på C-tomten. Jeg kjøper derfor ikke denne gjentakende visjonen som de tre skribentene fra Ap prøver å pakke inn i nytt gavepapir. Jeg vil se handling fremfor ord, handling som kommer Åsane til gode!

For hvem har bestemt at Haukåsmyrane og Hylkje skulle bli til industrifelt, og at IKEA skulle få bygge ned siste myren i sentrale Åsane? Dere skjønner kanskje hvor jeg vil. Denne idyllen som Ap-politikere tegner opp om C-tomten er sårt trengt, men avsendere har lite troverdighet. Ugagn har det blitt gjort nok av.

Forhåpentligvis blir det ikke noe av Bybanen til Åsane, nettopp fordi det er Åsanes tur. Åsanes tur, uten misbruk av slagordet. Åsane fortjener å få bilene ut av bydelen og rundt, ved hjelp av Ringvei Øst. Åsane fortjener gode kollektivløsninger for hele bydelen, og ikke kun rundt Åsane sentrum. Åsane fortjener gode, grønne områder, som faktisk blir realisert.

Andre saker