Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GODBITER: En original av Audun Hetland, et nummerert og signert trykk av Vebjørn sand og en original av Harald Tusberg fra 1954, er blant godbitene i den 100 bilder store samlingen.

Fikk bilder av Audun Hetland, Harald Tusberg og Vebjørn Sand

Lions Club Bergen Åsane arrangerer utstilling etter at en anonym giver har donert en samling bestående av 100 bilder med blant annet Audun Hetland, Vebjørn Sand og Harald Tusberg.

– Her er mange virkelige godbiter, sier kunstner Grethe Berge, som må regnes blant byens mest kjente billedskapere. 

Originaler av bergenskunstner Audun Hetland og av selveste Harald Tusberg, samt signerte trygg av Vebjørn Sand og en rekke andre kjente kunstnere, er blant bildene som skal selges i Åsane kunstgalleri.

Utstillingen åpner allerede onsdag 25. januar klokken 12, og henger til torsdag 2. februar klokken 18.00.

Men skal du sikre deg en av de mange godbitene, må du nok være tidlig ute.

– Er fryktelig spent

– Målet må være å få inn litt penger for noen av bildene. Vi vet jo at flere av dem er verdt litt, men vi kan jo ikke sette for høye summer slik at folk ikke kjøper dem, sier president i Lions Club Bergen Åsane, Per Olav Ulberget.

– Uansett er dette ikke noe vi har gjort tidligere. Det blir veldig spennende å se hvordan interessen blir. Vi blir jo fortalt at her er noen virkelig ettertraktede bilder.

– Hva tenkte dere når dere fikk en så stor gave av en giver som ønsker å være anonym?

– Vi ble veldig overrasket. Først tenkte vi at vi skulle selge bildene billig på julemarkedet, men så var det noen som så på dem og sa at noen var verdifulle. Da bestemte vi oss for å sette dem på et tryggere sted i påvente av en vurdering.

– Mye av verdi

Grethe Berge, som har vært OL-utstiller på Lillehammer, blitt invitert til større utstillinger i Europa, og som fortsatt selger ut sine egne utstillinger her hjemme, mener det er mange unike bilder i samlingen, som Lions har fått overta.

– Det er selvsagt mye forskjellig. Men med første øyekast, så jeg at det var flere originaler av vår egen Audun Hetland. I tillegg har vi funnet et flott bilde av Erasmus Montanus, malt av selveste tv-personlighet Harald Tusberg i 1954. Det er også en original. I tillegg er det et nummerert og signert trykk av Vebjørn Sand samt en rekke andre spennende kunstverk. Jeg ser også et litografi av Langegården på Bønes fra 1949. Her er mye spennende, forklarer hun til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker