Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FLYTTER: Ole Christensen lover godbiter både i de nåværende og nye lokalene opp mot flyttedatoen i mai. 

– Vi har mange planer for den nye butikken

– Vi skal fortsatt være en vinyl-butikk, men vi har mange planer når vi nå skal flytte inn i nye lokaler, sier daglig leder hos Playcom, Ole Christensen.

Det har vært platebutikk i Åsane Storsenter i 34 år. Først het den Platon, en musikk-kjede med avdelinger flere steder i Bergen, med en stor hovedavdeling i en sidegate ved Torgallmenningen. Lenge var det Morten Tveitevåg som drev platebutikken i Åsane Storsenter. Senere har Robin Mortensen og Ole Christensen overtatt, og butikken har skiftet navn til Playcom. 

Kommer langveis fra

Etter nedgang i 2018, har omsetningen hos Playcom økt jevnt og trutt. Butikken selger LP-er, DVD-er, CD-er, og har en miks mellom gammelt og helt nytt. Samtidig har en rekke musikkforretninger lagt ned; med nedleggelsen av Platekompaniet på Torgallmenningen er en stor konkurrent borte, men også Svein Hjelles musikkforretning i Knarvik ble lagt ned for snart ti år siden. 

I dag selges det musikk over disk på Apollon, Rocade og på Playcom i Åsane. 

– Vi opplever at mange av våre kunder kommer langveis fra for å besøke oss, ta en prat og så går de herfra med en bærepose med plater. Mange av våre kunder kjøper en del når de først stikker innom, sier daglig leder, Ole Christensen. 

– Dette blir en ny start for oss

Etter et jevnt godt år i 2022, toppet det seg i desember. 

– Desember var mye bedre enn forventet. Vi var forberedt på nedgang, slik som samfunnet er blitt der folk opplever trangere tider, men den måneden ble veldig bra for oss, sier Christensen. 

Nå er han spent på fortsettelsen. Playcom flytter over til Bygg A (Arken-bygget) og inn i lokalene til Fransa i mai. 

– Det er vel ikke så mange butikker på senteret som har holdt ut i 34 år, og vi håper jo at vi skal være her i mange år fremover. Dette blir en ny start for oss. Det vi tror og håper er at Playcom er en butikk som våre kunder oppsøker med en plan om å kjøpe musikk, og at vi har færre impulskjøp-kunder enn andre forretninger. Men vi er forberedt på at når man flytter en butikk, så kan man miste kunder. 

Dobbelt så stort

 – Samtidig er det mange positive sider med de nye lokalene som vi ser frem til å utnytte; det er dobbelt så stort som det lokalet vi har nå, med store vinduer ut mot gå-gaten hvor vi kan eksponere varene våre, kanskje kan vi ta inn nye varer og satse på helt nye konsepter, selge platespillere og hifi-produkter og kanskje ha et t-skjorte-sortiment. Men vi vil fremdeles først og fremst være en vinyl-butikk, og planen er å utvide det sortimentet og ha bort imot dobbelt så mye Lp-plater enn vi har i dag, forteller Christensen. 

Han gleder seg til flyttingen og synes det er det er spennende med forandring. 

– Nå får vi en sjanse til å utvikle forretningen. Vi ser frem til flyttingen, og selv om vi ikke har satt en dato ennå, ser vi for oss at det skjer i mai.

Av

Ove Landro

ove.landro@aasanetidende.no

Andre saker