Lokalavis for Åsane og omegn!

Nytt busskurhærverk i Åsane

Det ble knust busskur for over 400.000 kroner på fylkeskommunale veier i fjor. I går var det nok et hærverk i bydelen vår.

Det ble knust busskur for 1,3 millioner i fjor, skrev ÅT i en større reportasje for to uker siden.

Nesten en halv million kostet hærverkene i Åsane det siste året – nærmere bestemt i overkant av 400.000 kroner. 

Hærverk på busskur i bydelen har vært et økende problem de siste årene – og ferske tall ÅT fikk fra entreprenør Presis Veidrift, som jobber på oppdrag for Vestland fylkeskommune, viser at Åsane står for mer enn 30 prosent av skadeverkene.

– Totalt i kontrakten har det vært utgifter på hærverk i leskur på cirka 1,2-1,3 millioner kroner i 2022, sa Christer Johannessen, driftsleder i Presis veidrift, som presiserte at Åsane bydel har en høy andel. 

Nå er to nye ruter knust i busskuret i Slettestølsveien like ved Mjølkeråen skole. 

Tidligere har Statens Vegvesen bekrefte at å erstatte en glassrute i et skur koster rundt 10.000 kroner, og avisen tok også til orde for en debatt angående muligheten for å vrake de moderne skurene til fordel for de gamle betongskurene.

Dette ble blankt avfeid av Skyss, som mente det ville hindre sikt for både sjåfør og passasjerer ved av- og påstigning, samtidig som veieier foreslo å erstatte glassrutene med metallplater i bakenden – som har blitt gjort ved noen få skur i bydelen.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker