Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Politiet har gått igjennom overvåkingsvideoen fra bussen mellom Breistein og Åsane terminal søndag kveld. Den bekrefter en voldsepisode. (Foto: ÅT-tipser)

Overvåkingsvideo bekrefter vold mot mindreårig på buss

Politiet har sett gjennom overvåkingsvideoen fra buss nummer 37 fra Breistein til Åsane terminal søndag kveld. Den bekrefter at en mann i slutten av 40-årene slo til en mindreårig flere ganger. Politiet vet fortsatt ikke hvem den fornærmede er.

Dette opplyser sjef for Bergen nord politistasjon, Torbjørn Mørk til Åsane Tidende.

Klokken 21.05 søndag fikk politiet melding fra to andre busspassasjerer som så at mannen i 40-årene slo til tenåringen, angivelig i hodet. Ifølge et vitne skal mannen ha kommet med tilrop av rasistisk slag før han gikk til angrep. Gutten, som de to vitnene har forklart er mellom 12 og 15 år, klarte å rømme ut av bussen i Vågsbotn. 

Politiet rykket raskt ut og pågrep den siktede på Åsane terminal. Han ble satt i fengslig forvaring og avhørt, men er nå løslatt.

Flere patruljer lette etter gutten med drone og biler på Nyborg og Vågsbotn i går kveld og natt, men uten resultat.

– Vår største frykt er at han ligger i terrenget, sa innsatsleder Synnøve Malkenes til Åsane Tidende søndag kveld.

Mandag ettermiddag har politiet fortsatt ingen aning om hvem gutten er. 

– Vi har fått flere tips etter det som skjedde på bussen. Gutten skal være av utenlandsk opprinnelse, men vi har ikke navn på ham, og vet heller ikke hvor han hører hjemme.

Ingen er heller meldt savnet.

– Det er fortsatt viktig at vi kommer i kontakt med gutten, slik at vi er sikker på at han ikke er skadet, sier sjef for Bergen nord politistasjonsdistrikt, Torbjørn Mørk.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker