Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Gutten som ble angrepet og slått flere ganger i ansiktet av en voksen mann på en buss i Åsane, har tatt kontakt med politiet.

15-åringen som ble angrepet på buss har meldt seg

Det står bra til med 15-åringen som søndag kveld ble angrepet og slått flere ganger med knyttet neve i ansiktet. Tirsdag møtte den fornærmede opp på politistasjonen forslått og skremt, men i tilsynelatende grei form.

Det bekrefter stasjonssjef ved Bergen Nord politidistrikt, Torbjørn Mørk til Åsane Tidende.

– Vi er glade for å vite at det står bra til med ham. Og nå har vi også et navn på blokken, sier Mørk.

15-åringen stilte opp på politistasjonen i Litleåsveien i 12-tiden tirsdag. 

– Han er ennå ikke avhørt. Vi prøver nå å komme i kontakt med foreldre slik at vi kan foreta et avhør, påpeker Mørk.

Gutten som er hjemmehørende i Nyborg-området tok kontakt med politiet etter å ha lest at politiet ønsket å komme i kontakt med ham.

Slått flere ganger

Det var søndag klokken 21.05 at 15-åringen ble angrepet da han tok 37 bussen mot Åsane terminal. Skoleeleven skal ha blitt slått flere ganger med knyttet neve i ansiktet mellom Vikaleitet og Vågsbotn, før han klarte å løpe ut av bussen da den stoppet i Vågsbotn. 

Vitner kontaktet politiet, som straks rykket ut og pågrep en mann i slutten av 40-årene på Åsane terminal. 

– Mannen er kjent av politiet fra før, sier Mørk.

Patruljen satte vedkommende, som skal ha vært ruset, i fengslig forvaring. Han ble avhørt og senere sluppet fri.

Leteaksjon

Politiet satte også i gang leteaksjon etter tenåringen da de ikke visste hvilken tilstand han var i etter slagene mot ansiktet. Flere patruljer søkte på Nyborg og i Vågsbotn ble det også søkt med drone. 

– Vår verste frykt er at han ligger i terrenget, sa innsatsleder Synnøve Malkenes til Åsane Tidende like før midnatt søndag kveld.

Politiet var ute i avisen og etterlyste tenåringen. Først tirsdag meldte han seg altså til politiet.

Fått flere tips

Politiet har fått flere tips etter den tilsynelatende stygge voldsepisoden. Det skal også være sikret videoovervåking som bekrefter hendelsen. Politiet har selv opprettet sak.

– Nå blir det avhør og videre etterforskning for å finne ut om eventuell foranledning og hvorfor mannen angrep gutten. Det viktigste akkurat nå er imidlertid at 15-åringen har det bra, understreker Mørk.

– Vi er glad for at han har meldt seg og tilsynelatende har det bra, sier stasjonssjef ved Bergen Nord politidistrikt, Torbjørn Mørk. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe)
– Vi er glad for at han har meldt seg og tilsynelatende har det bra, sier stasjonssjef ved Bergen Nord politidistrikt, Torbjørn Mørk. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe)

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Andre saker