Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – 15-åringen er avhørt, og saken er styrket. Gutten virker å ha det bra, sier stasjonssjef ved Bergen nord politidistrikt, Torbjørn Mørk. Foto: Thomas Gangstøe (arkiv)

15-åringen avhørt etter å ha blitt utsatt for vold og trusler

Politiet har avhørt 15-åringen, som ble slått gjentatte ganger mot hodet av en voksen mann på bussen mellom Vikaleitet og Vågsbotn søndag kveld. – Saken er styrket, sier leder ved Bergen nord politistasjon, Torbjørn Mørk.

Torsdag ble 15-åringen avhørt sammen med en av foreldrene på politistasjonen i Litleåsveien. Det bekrefter Mørk til ÅT. 

– Vi kommer til å gjøre flere avhør og fortsette etterforskningen. 15-åringen sin forklaring er i tråd med både det vitner har fortalt oss og bilder vi har sett fra hendelsen. Sånn sett er den styrket, sier stasjonssjefen.

– Han har det fint

– Hvordan går det med ham?

– Det går fint. Han virker å ha det bra, ser Mørk.

Det var søndag kveld klokken 21.05 at politiet ble kontaktet av to vitner etter en hendelse på en buss som hadde avgang fra Breistein og skulle mot Åsane terminal. Da hadde altså en voksen mann slått en mindreårig flere ganger på bussen. Sekundene før skal han ha kommet med trusler mot 15-åringen. 

De to skal ikke ha noen relasjon eller kjennskap til hverandre fra før.

Kom seg unna

15-åring løp ut av bussen for å komme unna mannen som angrep han. Kort tid etter stanset politiet bussen på Åsane terminal og pågrep en mann i slutten av 40-årene. I følge vitner framstod han ruset. Mannen ble fraktet til fengslig forvaring og deretter avhørt. Etterpå ble han sluppet fri.

Politiet søkte etter gutten på Nyborg og i Vågsbotn med patruljebiler og drone av frykt for at han hadde blitt skadet og lå i terrenget. 

Først tirsdag meldte han seg på politistasjonen i Åsane. Avhøret ble gjort torsdag fordi gutten er mindreårig og foresatte dermed skal være til stede.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker