Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BEKLAGER: Flere åsabuer raser mot brøytemannskapenes innsats for de gående. – I en bydel hvor folk blir «tvunget» til å gå og bilbruk er forhatt av Bakke og likesinnede er det dette kommunen tilbyr oss gående! En skam sier en oppgitt åsabu til ÅT. Brøytesjef: – Det er bare å beklage. Foto: Privat 

Bymiljøetaten legger seg flat etter dårlig brøyting

– De gående skal ha et minst like godt tilbud som bilene. Meldingen fra meg som øverste leder på veidrift er at sånn som dette skal det ikke se ut, sier seksjonsleder for park og vegdriftseksjonen Bergen kommune, Arild Gundersen til ÅT.

Flere åsabuer raser mot brøytemannskapenes innsats for de gående.

– Det var akkurat det samme problemet i fjor, sa en åsabu som bor i Midtkleiva til ÅT onsdag.

Hun klaget til kommunen vedrørende samme strekningen i fjor – da dro de ut for å brøyte fortauet like etter at ÅT omtalte saken, og innrømmet at det ikke hadde vært godt nok brøytet akkurat på denne strekningen. 

Nå er hun oppgitt over at det nok en gang ikke er prioritert å ta bort snø og is fra fortauene ved Midtkleiva.

– Dette er helt håpløst. Det er flere barnehager og skoler her, mange som går og frakter barn i vogner, men flere går nå i bilveien for å komme frem. Uholdbart, sa hun.

En annen ÅT-leser reagerer også kraftig på manglende strøing og brøyting i Litleåsvegen.

– I en bydel hvor folk blir «tvunget» til å gå og bilbruk er forhatt av Bakke og likesinnede er det dette kommunen tilbyr oss gående! En skam, men dessverre ikke bare her det ser slik ut. Turstien rundt Liavatnet var akkurat like gale -skøyteis.

– Det er bare å beklage

Torsdag sier seksjonsleder for park og vegdriftseksjonen Bergen kommune, Arild Gundersen til ÅT at det bare er å beklage til de gående.

– De gående skal ha et minst like godt tilbud som bilene. Slik bildene som dere har sendt viser, skal det ikke være. Meldingen fra meg som øverste leder på veidrift er at sånn som dette skal det ikke se ut, er den klare meldingen fra seksjonslederen. 

– Kan ikke ha det sånn

Gundersen sier at de i Åsane har en egen «fortaurode» som skal brøyte og strø fortauene.

–  Fortauet skal ikke se ut som dette. Det skal være skrapt og det skal være strødd. Det går på fremkommelighet for alle brukere, om det er folk med barnevogn eller om det er rullestolbrukere, så skal de ha mulighet til å komme seg frem.

– Hvorfor ser det slik ut flere steder i Åsane når det er langt på ettermiddag. Tyder det på en svikt?

– Det tar vi selvkritikk på og vi kommer til å ta det med entreprenør. Men til syvende og sist er det vi som oppdragsgiver som skal sørge for at det produktet vi skal levere, blir levert, sier Gundersen til ÅT.

Seksjonslederen beklager også de åsabuer som har forsøkt å melde ifra om dårlig brøyting ikke har kommet igjennom til vaktsentralen.

– Her må vi eventuelt se på rutinene våre slik at publikum føler de kommer igjennom til oss.

Slik så det ut ved 12-tiden torsdag i Litleåsvegen.
Slik så det ut ved 12-tiden torsdag i Litleåsvegen.

Av

Sandor Dahl

sandor@aasanetidende.no

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker