Da leder og nestleder ble skutt og drept, måtte Flaktveit-dame Linn Kristin Engø ta over ledelsen i AUF i Hordaland. Nå er 29-åringen ordfører og eksbyråd. Dessuten har hun nytt liv i magen.

Da terroren inntraff Norge 22. juli 2011. Først gikk det av en enorm bombe i Regjeringskvartalet. Der ble åtte mennesker drept. Deretter dro terroristen til AUFs sommerleir på Utøya, der han skjøt i hjel 69 unge mennesker.

Bare tilfeldigheter gjorde at hun ikke var på Utøya selv.

– Jeg hadde sagt ja til noen ekstravakter på sykehjemmet der jeg jobbet, har hun tidligere fortalt til BA.

Den gangen var hun 17 år gammel. Hun var andre nestleder i Hordaland AUF.

– Vi er veldig mange som savner dere

Lørdag skriver hun i et sterkt Facebook-innlegg:

Jeg har aldri blitt skutt etter. Jeg har aldri løpt for livet - eller holdt på å miste det - men jeg kjenner alt for mange som har gjort nettopp det. Kun fordi de brukte ungdomstiden sin på å kjempe for en mer rettferdig verden. Den 22. juli hvert år fylles heldigvis fortsatt aviser og sosiale medier med bilder, minner og refleksjoner.

Jeg vet fortsatt ikke hva jeg forventet ett, to, tre - eller 12 år etterpå. Om savnet skulle bli mindre, forståelsen større eller kjærligheten sterkere. Det eneste jeg vet er at det ikke går en dag uten at jeg tenker på hva som skjedde med dere, og hvor dere kunne vært nå. I livets store øyeblikk - når mange av oss får barn, noen gifter seg og folk får kjærester føles det ekstra sårt at dere ble frarøvet resten av livet.

– Vi er veldig mange som savner dere. Savnet forsvinner ikke. I disse tider hvor rasisme, fremmedhat og forstå seg på hat ser ut til å bli allemannseie er det også mange av oss som tror intenst på et flerkulturelt, tolerant og demokratisk samfunn. Den troen, og viljen til å jobbe på for de riktige verdiene, forsvinner aldri.

– Jeg glemmer dere aldri.