Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BARE SMIL: Zuccarello gledet seg med barna. 

  • KONKURRANSE: Hver stjerne var lagleder for hver sitt lag. «Zucca» styrte sitt lag med stødig hånd. 

  • HÆ?: Stian Blipp måtte føle seg frem i kasser hvor det skulle gjettes hva som var innholdet. 

  • FULL FYR: Barna målte krefter i tautrekking med hjlep av hver sin lagleder. 

  • GAL ALT: Intens kamp om seieren. 

  • STRÅLTE: Thea storkoste seg i sommervaren. 

  • LEDET: Vidar Riseth gjorde sitt beste for å forklare sitt lag hvordan seieren skulle fikses. 

Zuccarello kastet glans over «sommercampen» i Åsane

– Fantastisk å skape sommerminner for barna, sier NHL-stjernen til ÅT.

Sammen med Zuccarellostiftelsen arrangerte Rema 1000 sommercamp vpå Åsane folkehøgskole denne uken. Stiftelsen har som mål å hjelpe barn og unge inn i idretten og er et personlig intiativ fra superstjernen med et felles mål om at idretten skal være for alle.

New York-Rangers-spilleren som har åtte år bak seg i verdens største hockey-liga var glad for å komme til Hylkje.

– Det er dette det handler om. Veldig kult å få se barn og unge oppleve samhold og glede sammen. Dette er min måte å gi noe tilbake på – i alle fall så godt jeg kan, smiler han.

Zuccarellostiftelsen ble opprettet i 2006 og sommercampen inviterte rundt 50 barn og unge til en uke med diverse aktiviteter – med klimaks denne torsdagen.

For tidligere landslagsspiller og Rosenborg-stopper Vidar Riseth, humorkonge, TV-profil og tidligere åsabu Stian Blipp – og NHL-stjernen Mats Zuccarello Aasen besøkte campen på nest siste dagen på Hylkjeneset.

– Vi ønsker å bidra til å få flest mulig involvert i idretten. Det handler om samhold, aksept. Det å være med hverandre og være en del av et miljø.

– Jeg husker godt sommerleirene da jeg var liten. Nå er vi midt i snapchat-generasjonen, da er det fint å gi disse barna en kul opplevelse på leier, fortsetter den sympatiske mannen som debuterte på isen for Frisk Tigers tilbake i 2004.

– Han er den kuleste av alle her, kommer det samtidig fra en guttegjeng mens vi intervjuer hockey-stjernen.

– Ikke alle kan reise på sommerferie

Vidar Riset, som er sponsorsjef for Rema 1000 og samarbeider med Zuccarellostiftelsen om å gi unge muligheten til å delta i idrett og fysisk aktivitet, tror barna vil få et sommerminne for livet.

– Samhold og mestring er viktige punkte i denne leiren og at ingen blir utelatt. Når de rekker opp hånden i klassen etter sommerferien for å fortelle om hva de har gjort i sommer, tror jeg de kan skryte over å ha vært på sommerleir med Mats Zuccarello, smiler RBK-legenden.

– Ikke alle barn kan reise på ferie og Zuccarellostiftelsen står for akkurat de verdiene og holdningene vi så etter i et samarbeid. Det har vært en strålende dag og det føles godt å være her å bidra, sier 46-åringen med en fortid i blant andre Celtic, 1860 Muchen og Rosenborg.

– Det beste er få nye venner

Thea Moe Runderheim var en av flere deltagere som koste seg i sommerværet på den lille stranden hvor det ble konkurrert i alt fra tautrekking til padling.

– Det beste av alt med denne leiren har vært at jeg har fått så mange nye venner. Jeg har opplevd noe nytt, sier hun.

– Også var det jo litt stas å treffe Mats Zuccarello og Stian Blipp, innrømmer hun. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no