Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIINALE: Bergen Nord jenter 17 tapte B-finalen, men kunne juble over sølvet. (Foto: Tor Larsen/Bergen Nord)

  • Finale: Tertnes skal også spille B-finale. (Foto: Tertnes fotball)

NORWAY CUP:

Bergen Nord tapte B-finalen

– Uansett hvordan det går, har jentene gjort en kjempeprestasjon.

Det sier trener for Bergen Nord sitt jenter 17-lag, Tor Larsen til Åsane Tidende før B-finalen i årets Norway cup.Finalen endte i et forventet 3-1-tap mot sterke Steinkjer.

For det var en litt skuffet Bergen Nord-trener allerede før årets gruppespill ble sparket i gang. Laget fra Salhus havnet i den verst tenkelige gruppen med to ganger Norway cup-vinnere Strindheim, Molde og Steinkjer – som også røk ut og slo Bergen Nord i B-finalen i dag.

– Det blir tøft. Vi møter tre av de beste lagene i denne årsklassen, sa han da.

Og tøft ble det. Bergen Nord røk 0-6 mot Steinkjer, 0-2 mot Molde og 0-5-tap i siste kampen mot sterke Strindheim. Hvittrøyene fra Salhus var ute, men har virkelig imponert i B-sluttspillet.

De knuste nabo Åsane 6-0 før Kautokeino ble slått 1-0.I kvartfinalen slo de Årvoll 2-1, før det ble ny 2-1-triumf over Askøy i semien – Bergen Nord er dermed klare for finale i årets turnering.

– Vi vant veldig fortjent mot Årvoll etter å ha ligget under til pause. Synes også vi var klart bedre enn Askøy. Nå blir det B-finale mot Steinkjer, et meget godt lag som vi tapte 6-0 mot i gruppsespillet. 

– Men uansett hvordan det går, har jentene gjort en kjempeprestasjon og vi er strålende fornøyde, sier han.

Det ble med et hederlig forsøk og Bergen Nord-jentene kan se tilbake på en god Norway cup. 

2001-jentene til Bergen Nord har vunnet to B-finaler tidligere. For 2002-jentene er det første gang i en NC-finale. Laget består av jenter født i både 2001 og 2002, opplyser Larsen. 

Les mer om Norway cup her:

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker