Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STARTER SNART: Myrdal må igjen graves opp. Mandag skal banen etter planen graves opp på nytt. 

Nytt underlag klart til Jerv-kampen:

Søndag blir siste hjemmekamp på marerittgresset

– Det har ikke vært en optimal situasjon for klubben.

Det sier sportslig leder i Åsane fotball, Trond Bjørndal til Åsane Tidende.

Avisen har ved en rekke anledninger omtalt kunstgressituasjonen på Myrdal – et underlag som har fått massiv kritikk av spillere, motstandere og endte til slutt på bordet til bane- og driftseier Bergen kommune. Matten er godkjent gjennom FIFA-krav, men kommunen var likevel ikke tilfreds med testresultatene som ble gjort i november i fjor.

Ingen reklamasjon mellom kommunen og leverandør Unisport er etter det Åsane Tidende kjenner til på plass, men kommunen tar grep, noe lederen for idrettsservice i kommunen bekreftet til Åsane Tidende sist vi omtalte saken.

– Det begynner å haste med å få på plass en bedre matte, sa leder for idrettsservice, Torbjørn Iversen og utdypte:

– Åsane har vært fleksible. De flytter treningene sine, og gjør jobben sin. De er en uskyldig part i dette. Det er riktig at vi fikk tilbakemeldinger på det dårlige underlaget ganske kjapt etter seriestarten i fjor da gresset var nytt, så dette må løse seg snart. Det har vært vanskelig å finne ut av hvorfor banen ikke er god nok. Først trodde vi det var padden under kunstgresset, men senere har det vist seg at det kan være forholdet mellom granulat (skal hjelpe til at kunstgressfiberen står oppreist og sikre god støtdemping, journ.anm.) og sand i kunstgresset.

– Ikke optimalt

Halvannet år etter at gresset stod klart til åpningskampen mot Bodø-Glimt, får endelig Åsane nytt kunstgress og nytt gummigranulat/pad som skal være langt bedre og mykere for spillerne, bekreftet daglig leder i Åsane, Nils Petter Lampe, forrige uke.

Trond Bjørndal ser frem til en bedre treningshverdag med nytt dekke på plass.

– I utgangspunktet skal arbeidet starte mandag og det er beregnet cirka 14 dager på dette. Da blir kampen på søndag (Mot Tromsdalen) siste på dette underlaget, med bortekamp mot Ham-Kam neste helg og pause helgen etter.

– Det er klart at det ikke har vært optimalt med et så hardt underlag, og at vi har måttet trene alle andre steder enn på Myrdal de siste sesongene, fortsetter Bjørndal.

Åsane har slitt med mange skader i både 2017 og 2018-sesongen.

– Er de mange skadene et resultat av det harde underlaget?

– Jeg kan i alle fall si at spillerne våre peker på hardt underlag som en forklaring. Også motstandere har nevnt underlaget. Nå ser vi frem til å få nytt dekke på plass, sier han.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no