Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 503 HOPP, TO REKORDER: 31 år gamle Marion Fløysand, som til daglig jobber på kjøkkenavdelingen til Ikea, satte nylig sin andre verdensrekord i formasjonshopping for kvinner. Det skjedde i Kharkiv, Ukraina. – En fantastisk opplevelse, sier den tidligere Hylkje- og Flaktveit-beboeren.

  • I LUFTEN: 60 kvinner utførte formasjonshoppet i Kharkiv. (Foto: Andrey Veselov, SkyPhoto: skyphoto@skyphoto.ru)

Marion satte luftig verdensrekord

Marion Fløysand med ny verdensrekord sammen med 59 høytflyvende andre kvinner.

– Det meste av lønningen min går til å hoppe i fallskjerm, sier den tidligere Flaktveit- og Hylkje-beboeren, som tidligere denne måneden satte verdensrekord i sin store lidenskap for andre gang siden 2016 – nemlig formasjonshopping.

Brukte tre fly

Rekorden ble satt 2. august 2018 i Kharkiv, Ukraina. Det var 60 kvinner fra over 20 forskjellige land som deltok. 

Laget som kaller seg for "Women on Wings" ble flydd opp til 18.000 fot i tre ukrainske fly - to Antonov-28 og en Turbolet 410. De ble fløyet av veldig erfarne piloter i en tett formasjon. På veien opp satt alle med oksygentilførsel. På signal fra ledeflyet hoppet disse tøffe 60 kvinnene ut samtidig, fløy sammen og bygde en formasjon. Så bygde de to formasjoner til før de separerte fra hverandre, åpnet fallskjermen og landet trygt nede på bakken.

Storfornøyd

For Marion Fløysand, som hadde 503 loggførte hopp før prestasjonen i Kharkiv, var storfornøyd.

–  Det er alltid kjekt å hoppe med disse fantastiske atletene. Jeg elsket hvert sekund av hoppene og tiden vi hadde sammen på bakken imellom, sier hun til Åsane Tidende.

Les hele historien om Marion og hvorfor hun bruker så mye av tiden sin på å rase mot bakken i 200 kilometer i timen i Åsane Tidende på onsdag.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no