Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENDELIG: Håkon Lorentzen ble den store forskjellen og sikret tre verdifulle Åsane-poeng.

  • TO MÅL: Lorentzen scoret to ganger da Åsane tok tre poeng. 

Åsane - Tromsdalen 3-1

Lorentzen senket Tromsdalen

– Det er antall scoringer jeg blir målt etter, sier matchvinner-helten Håkon Lorentzen.

Åsane slo Tromsdalen 3-1 – og den innleide Sandefjord spissen ble kampens store spiller med to scoringer. 

– Utrolig deilig. Dette smakte godt, sier en glad tomålsscorer til Åsane Tidende.

For lysluggen med en fortid i Brann gjorde sitt tredje og fjerde mål i den svært viktige triumfen over sterke Tromsdalen. Han vet at han ikke har vært målfarlig nok denne sesongen, og var lykkelig over to mål i kampen som ga Mjeldes mannskape et pusterom fra bunnstriden.

– Jeg har ikke scoret nok, og det er klart at det er veldig godt å bidra med to mål i dag. Jeg får mye tillit av Mjelde og spiller hver uke, så jeg håper å bli mer målfarlig fremover. Men jeg blir stadig bedre og føler meg i veldig god form.

– For meg vil det alltid være viktigst at laget vinner, men jeg må være litt egoist også. Det er antall scoringer jeg blir målt etter, fortsetter han.

Kan bli i Åsane

Kontrakten med Sandefjord går ut etter årets sesong. Lorentzen har selv uttalt tidligere at han gjerne blir værende på Myrdal, men konsentrer seg om de neste kampene enn så lenge.

– Jeg trives godt i Åsane og føler jeg blir bedre og bedre for hver uke. Vi får se hva som skjer, men jeg tror i alle fall det kan bli en spennende høst for klubben.

Om scoringene sier han dette:

– Jeg gjorde egentlig en bevegelse mot første stolpe, som jeg ikke skulle gjøre, på corneren. Men jeg kriget meg fri og ballen traff meg. Det andre målet var nesten ferdigscoret. Glimrende forarbeid av Selnes, smiler han.

Mons Ivar Mjelde var strålende fornøyd med moralen i laget etter det kruttsterke poenget i Mjøndalen på tirsdag.

– Mjøndalen-kampen kostet mye krefter. I dag spilte vi med en glimrende struktur og viste en fantastisk moral. Vi møtte et godt lag, men vi lot ikke Tromsdalen få mange sjanser og spilte en veldig solid kamp, selv om de hadde mye ball.

Og det gledet Mjelde spesielt mye at det endelig løsnet for Lorentzen.

– Spesielt gledelig at Håkon scoret to mål i dag. Han gjør en vanvittig innsats hver uke og har vært så viktig for laget. 

Også Alexander Solli roser Lorentzen etter 3-1-triumfen.

– Han gjør en vanvittig jobb hver eneste kamp. Veldig fortjent at han fikk seg noen mål i dag.

Vertene tok ledelsen før fem minutter var passert på Myrdal. En corner havnet hos en helt ledig Ogungbaro, som iskaldt bredsidet Åsane i føringen. Gjestene styrte mye av spillet og utlignet fortjent før hvilen, men Åsane og Håkon Lorentzen ville det annerledes.

Med drøye 25 minutter igjen av oppgjøret, stanget Lorentzen inn ledermålet med et praktfullt hodestøt, før unge August Selnes serverte Lorentzen som enkelt headet inn 3-1. 

Mjelde fikk også spørsmål om han er frustrert over at klubben ikke gjorde midler tilgjengelig til å hente inn forsterkninger i løpet av overgangsvinduet.

– Jeg fikk tidlig beskjed om at det ikke var midler til dette, og har hele tiden vært bevisst på å jobbe med stallen jeg har. Jeg har stor tro på denne spillergruppen, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Tromsdalen 3-1 (1-1)

Mål:

1-0: Ogungbaro 2,

1-1: Lysvoll 22,

2-1: Lorentzen 71,

3-1: Lorentzen 90,

 

Relaterte saker