Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR FOR BRANN: Petter Strand (24) startet i Tertnes som 15-åring. Nesten ti år senere er han klar for Brann. Her er Petter Strand som juniorspiller for Tertnes mot Sogndal 2 i en kamp på Åstveit som 17-åring. (Arkivfoto)

  • MED FRA STARTEN: Henrik Reigstad har fulgt Petter Strand siden han slo gjennom på A-laget til Tertnes som 15-åring. 

Petter Strand til Brann:

Tertnes-kaptein lovpriser sin tidligere lagkamerat

– Han er et scoop for Brann, sier Henrik Reigstad, som var kaptein for Tertnes da Petter Strand fra Morvik debuterte på A-laget som 15-åring i 2010.

– Selvfølgelig kjempegøy å endelig komme hjem til Bergen og Brann. Jeg lærte mye i Molde, men det gjorde jeg også da jeg slo gjennom på A-laget i Tertnes. Jeg skaffet meg god erfaring, sier Petter Strand til ÅT, etter at overgangen fra Molde til Brann ble fullført, som bergenspressen omtalte forrige uke.

Han startet karrieren i moderklubben på Åstveit og debuterte på A-laget med Jan Eivind Brudvik som trener i 2010. Klubblegenden Brudvik som ga seg etter fjorårets sesong etter tolv sesonger i klubben, ga unggutten tillit som 15-åring. Karrieren skjøt fart og Morvik-mannen ble noen år senere hentet av Eirik Bakke og Sogndal, fikk sin debut på U-21-landslaget, før Ole Gunnar Solskjær og Molde signerte Strand før 2016-sesongen.

Etter tre år i rosenes by med seriesølv, europacupfotball mot storlag som Sevilla og Ajax og landets største fotballprofil som trener, er Strand tilbake i byen hvor det hele startet. Hans tidligere lagkamerat i Tertnes, Henrik Reigstad, var kaptein for Tertnes i 3. divisjon da Strand først fikk debutere på A-laget.

– Han er en «Man of the moment-spiller». Jeg husker han godt da han kun var 15, 16 år. Det var fotball tvers igjennom. En kvikk, energisk spiller som hadde det lille ekstra. Alle i Tetnes så at denne gutten hadde noe spesielt. Han var et enormt treningstalent som også hadde enorme kvaliteter. Han var en type som var et helvete å spille mot, sier Reigstad.

– Petter er et prakteksempel på hvordan utvikle seg i den lokale klubben din og ta steget videre. Han er en uredd type som alltid turde å satse. Han gjorde alt for å bli proff og fikk gjennombruddet da Sogndal hentet han fra Tertnes. Klart vi er stolte over at vår klubb har bidratt til at han har blitt så god, fortsetter Reigstad.

Trener fortsatt med Tertnes

Reigstad spilte fire sesonger med Strand.

– Jeg tror Tertnes har betydd mye for han, og han har fortsatt å trene med Tertnes de gangene han har vært hjemme på ferie. 

– Jeg har trent med Tertnes hver desember siden jeg gikk til Sogndal. Det er en klubb som betyr mye for meg, supplerer Strand.

Reigstad mener Strand var en spiller med noe helt spesielt som han allerede la merke til da juvelen var 15 år.

– Han var en spiller forut for sin tid med tanke på tempo, fart og mobilitet i spillet sitt. Dette er noe en moderne fotballspiller må beherske i dag om man skal henge med på toppnivå, sier Reigstad som trolig blir med Tertnes videre, muligens som trener, etter nedrykket til 4. divisjon i fjor. 

Åsane Tidende omtalte overgangen da Petter Strand ble hentet til Sogndal fra Tertnes i 2014.

« Jeg har fått mange spørsmål om Brann, men alle kan ikke spille for dem», sa han den gang. Uken før hadde han vært blant banens beste og scoret et vakkert mål da hans Sogndal slo Brann på Fosshaugane. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no