Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Eirik Wollen Steen var blant Obosligaens beste midtstoppere og ble hentet av Kjetil Knutsen og Bodø-Glimt. Nå er han tilbake på Myrdal. 

Vraket flere storklubber for å komme tilbake til Åsane

Eirik Wollen Steen kunne valgt Sandnes-Ulf, Ham-Kam eller Nest-Sotra. I dag signerte han for Åsane.

Men mannen som forlot Åsane i 2017 til fordel for eliteseriespill med Bodø/Glimt valgte Åsane og signerte i dag etter et mislykket opphold i Bodø-/Glimt.

– Jeg ønsket å reise hjem til Bergen. Oppholdet mitt i Bodø var preget av mye skader og lite spilletid. Jeg hadde innstilt meg på at jeg skulle kjempe om en plass i midtforsvaret den kommende sesongen nå når skadene har sluppet taket, så bestemte jeg meg for at jeg ønsket meg hjem igjen og tilbake til Myrdal, sier Wollen Steen til ÅT.

Hadde utelukket Åsane

– Fotballen Åsane ønsker å spille nå under Morten Røssland og prosjektet som klubben jobber med nå var attraktivt for meg. I tillegg har jeg mange kompiser i klubben.

Men stopperen hadde egentlig bestemt seg for å ikke re-signere for Åsane da  han bestemte seg for å forlate Bodø et år før kontrakten hans med klubben gikk ut.

Fikk konkret tilbud fra Nest-Sotra

– Åsane var egentlig ikke aktuelt for meg. De hadde rykket ned til 2. divisjon og jeg fikk telefon fra både Sandnes Ulf og Ham-Kam. Jeg fikk også et tilbud av Nest-Sotra, og tenkte at jeg trolig kom til å signere for dem. Men det var så mange fordeler med å gå tilbake til Åsane og det er en bra gruppe spillere der og et spennende trenerteam som gjorde at jeg ønsket å returnere til en klubb jeg har mange gode minner fra, sier han.

Han minnes sine beste fotballår da Åsane rykket opp til Obosligaen under Kjetil Knutsen i 2014 og hans første sesong etter opprykket.

– Det var mine beste år. Da jeg gikk til Bodø/Glimt hadde jeg slitt med en skade store deler av sesongen og kom til et høyere nivå uten å være i min beste form. Det preget meg og det endte med en frustrerende tid hvor jeg også satt mye på tribunen, sier han.

Han vil imidlertid ikke legge noen skyld på Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen for å ikke ha fått mer tillit.

– Vi hadde midtstoppere som leverte veldig bra og jeg liker heller ikke å skylde på skader. Jeg var ikke god nok. Jeg hadde en veldig god dialog med Kjetil hele veien og han er fortsatt den beste treneren jeg har hatt. Nå blir det spennende å komme tilbake til Åsane og jeg tror dette laget kan gjøre det veldig bra neste sesong.

– Jeg tar med meg en kjemepgod erfaring fra det siste året mitt og ser frem til å bli helt skadefri og spille for Åsane igjen.

Sportslig leder i Åsane, Trond Bjørndal, sier dette om signeringen:

– Han viser seg som en spiller med oransje blod og vi er styrket defensivt sammenlignet med fjoråret. Det er fantastisk å få Eirik tilbake hos oss og det er tydelig at hans førstevalg har vært Åsane. Dette er stort for utviklingsmiljøet i klubben, og en viktig signering, fortsetter bjørndal.

Wollen Steen ble hentet fra Bjarg i 3. divisjon under Kjetil Knutsen og ble raskt en klippe og nøkkelspiller i Åsanes midtforsvar. Bjarg-gutten spilte midtstopper med både Jacob Glesnes og Fredrik Pallesen Knudsen som begge er etablerte Eliteseriestoppere – men fikk også selv sjansen av gamlesjefen da Bodø/Glimt og Kjetil Knutsen hentet han før 2017-sesongen.

Året i Bodø ble skuffende og Wollen Steen fikk kun fire kamper totalt for laget fra Aspmyra.Kontrakten hans ble terminert før tiden og Wollen Steen har vært klar på at han ønsket seg hjem til Bergen. Mye tydet på at den talentfulle stopperen naturlig nok skulle havne på det øverste mulige nivået i byen bak Brann, nemlig på Ågotnes, men Wollen Steen, som tok enorme steg sist han var i Åsane, valgte overraskende nok 2. divisjonsfotball de kommende årene.

Wollen Steen var kaptein på Myrdal sist han spilte for Åsane i 2017.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no