Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY SPISS: Øystein Myrkaskog hadde et mindre vellykket opphold for Åsane i Obosligaen 2016. Nå kan han bli klubbens nye spiss for et Åsane ribbet for målscorere. (Arkivfoto: Erik Madsen)

  • SKADET: Åsanes eneste spiss i stallen er foreløpig skadet. 

  • SPISS?: Joakim Hammersland er kanskje aller best som spiss eller kant. I fjor spilte han back, men kan fort bli en viktigere offensiv brikke under Morten Røssland. 

Åsane må på spissjakt

En skadet August Selnes er klubbens eneste spiss. Nå er tidligere Åsane-spiller Øystein Myrkaskog høyaktuell for en retur til Myrdal.

– Vi har vel egentlig ingen reine spisser i dagens stall, og det er klart at vi må få på plass en ny spiss, sier Morten Røssland, som i dagens stall nok kun ser August Selnes og kantspiller Joakim Hammersland som de eneste spissalternativene slik situasjonen er nå.

Myrkaskog, som spilte for Åsane under Kjetil Knutsen i 2016-sesongen, ble ingen suksess på Myrdal den gangen og slet med spilletid i kampen med Geir André Herrem. Nå er den tdiligere Førde-spilleren, som var nær overgang til både Sogndal og Brann for tre år siden, kontraktsløs og har trent med Åsane den siste tiden.

– Han pådro seg dessverre en skade nå denne uken, men han har sett bra ut på trening og vist en fin figur. Han vet hvor målet står og er absolutt en spiller vi vurderer, fortsetter Røssland.

Ikke ferdig å hente

Røssland vil ha inn to eller tre offensive spillere før sereistarten om drøye to måneder.

– Vi er ikke ferdige og ønsker i utgangspunktet å få inn to offensive spillere til. Vi er godt fornøyde med den stallen vi er i ferd med å bygge opp og de spillerne vi har fått inn, men det gjenstår litt fortsatt.

Han opplyser om at Åsane har hatt flere prøvespillere, blant annet Sogndal-spiller Lars Christian Kjemhus som ønsker seg til Bergen i forbindelse med studier.

– Han er vel en spiller som omtrent har eliteserienivå inne og vil være attraktiv for flere. Men det er en spiller vi har et håp om å få tak i. Han har trent med oss en stund og trives.

Når det gjelder keepersituasjonen, står fortsatt begge keeprene (Borger Thomas og Eirik Østgård) uten kontrakt i øyeblikket.

– Vi føler vi har god kontroll på den situasjonen, sier Røssland. 

Håkon Lorentzen er ute av kontrakt og blir ikke med Åsane videre. 

Les også om Eirik Wollen Steens retur til Åsane:

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker