Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UT AV BYDELEN: Bergen Nord må trolig spille hjemmekampene sine i Arna eller på Flaktveit etter at NFF Hordaland ikke godkjente banen i Salhus for spill i tredje divisjon. (Foto: Erik Madsen)

Ingen løsning - ønsker å spille i Arna

Drøye to måneder før sesongstarten aner fortsatt ikke Bergen Nord hvor de får hjemmebane i årets sesong. Klubben har selv foreslått Garnes i Arna.

Etter to strake opprykk sikret Bergen Nord spill i 3. divisjon for første gang siden 2012.

Hvittrøyene fra Salhus har i tillegg gått 2017 og 2018-sesongen uten tap hjemme i Salhus og står dermed uten nederlag hjemme på to år.

– Trist

Den statistikken får ikke Bergen nord mulighet til å beholde når neste års 3. divisjon sparkes i gang. NFF har nemlig satt foten ned og godkjenner ikke Salhusbanen for spill i 3. divisjon.

– Det er fryktelig trist, spesielt med den hjemmestatistikken vi har, sa Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund sist ÅT omtalte saken.

Nå bekrefter Macody Lund at ingen avgjørelse er bekreftet.

– Det jobbes fortsatt med saken.

Kan bli Flaktveit

– Foreløpig ser det ut som det blir på Flaktveit, men vi har kastet Garnes inn i diskusjonen. Matten på Flaktveit er dårlig og de som støtter laget vårt klarer å dra til Garnes, fortsetter Macody Lund.

Anleggssjef i NFF Hordaland kom med den nedslående dommen:

– Vi har vært på befaring og her er sikkerhetssonen på langsidene kun halvparten av det som er kravet. Banen er i tillegg kun 60 meter bred. Et utviding av banen vil derfor ikke være mulig siden banen da blir for liten, sier Ole Myhrvold.

– Med hus tettliggende til stadion og verneverdige områder vil det bli vanskelig og så godt som umulig for Bergen Nord å gjøre noe for å få banen godkjent, dessverre. Det er vi som blir ansvarlige og vi kan ikke tillate en sikkerhetssone så marginal, supplerer han.

– Klubbens ansvar

Nå bekrefter Myhrvold at det har vært befaring på Garnes stadion i Arna etter forespørsel fra Bergen Nord.

– De har spilt inn denne banen og har sett på forholdene der, om den banen etterkommer kravene. Det er klubbens eget ansvar å stille med disponibel og godkjent bane til sesongstarten, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker