Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPILTE NM-FINALE: Åsane Seahawks spilte NM-finale i fjor og semifinale året før. Nå har generasjonsskifte tvunget klubben ned en divisjon. (Foto: Karoline Forselius)

Åsane Seahawks spiller 2. divisjon i 2019:

Fra NM-finale til 2. divisjon på et halvt år

I fjor spilte haukene NM-finale mot Oslo Vikings og har vært blant landets beste klubber de siste to årene – nå er halve laget borte og klubben i 2. divisjon.

– Da jeg begynte som trener for fire år siden var vi knapt nok spillere. Nå har vi 50 mann og leder eliteserien. Ufattelig.

Det sa Seahawks-trener Christian Detjen til ÅT i 2017. Åsane Seahawks etablerte seg på relativt kort tid som et av landets beste lag. De endte de på sølvplass i grunnspillet.

Haukene tapte semifinalen, men ble historiske året etter da de i 2018 spilte NM-finale på Bislett som første bergenslag noensinne.

– Visste at mange ville gi seg

Haukene fikk imidlertid stryk av Oslo Vikings – men prestasjonen var udiskutabel.

– Det var stort, men vi visste at mange av de rutinerte som har vært med på ferden de siste årene, ville gi seg. De var nok litt mettet etter NM-finalen i fjor og har en livssituasjon som gjør det vanskelig å prioritere å satse like mye i år, sier sportslig leder Trygve Talhaug til Åsane Tidende.

Halvparten borte

– Dette generasjonsskiftet har gjort at vi har valgt å gå ned i 2. divisjon i år. Halvparten av laget er borte. Klart det tok litt tid å fordøye etter alt vi har opplevd, men det var det riktige nå, fortsetter han.

Han lovpriser imidlertid satsingen i klubben og tror på langt nær vi har sett det siste av Seahawks i det øverste selskapet i amerikansk fotball.

– Vi har tre landslagsspillere på U17 og U19-lagene våre og de yngste kan fort vinne NM denne sesongen. På sikt kan vi etablere et nytt elitelag, men ikke allerede neste år, sier han.

– Vi har mange unge og lovende spillere som vil fylle opp plassene og vi ser positivt på fortsettelsen.

Åsane Seahawks stiller med et lag i seniorklassen i 2. divisjon i år, i tillegg til et i U19 og et lag i U17-klassen. Fjorårets suksesstrener Christian Detjen blir med videre som sjef for U17-klassen.

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker