Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OMKAMP?: Åsane kan risikere å få omkamp. – Jeg viser at ballen er i spill og dømmer etter det jeg ser, sa dommer Abdulhadi Al-Fahad til ÅT etter situasjonen sist.

Får svar på protest innen onsdag

Grorud-treneren er ikke begeistret over Åsanes protest-forsøk

– Denne protesten vil vi forfølge videre om den ikke går gjennom, sier Røssland. – Vi er overhodet ikke bekymret, svarer Grorud-trener Richard Pedersen.

Åsane og grorud er fullstendig uenige om grunnlaget for å sende inn protest i kjølvannet av det Åsane mener var en grov dommerfeil som kostet laget en scoring i mot da Grorud gjestet Myrdal, og vant 2-3 søndag 26. mai.

ÅT var først til å omtale saken etter det kontroversielle nederlaget mot Grorud forrige helg, hvor Åsane mener en grov dommertabbe var direkte årsak til gjestenes utligningsmål etter 11 minutter.

Åsane mener dommeren signaliserte utspark fra keeper etter at ballen var ute av spill. Sekunder etter scoret Grorud. Videobilder ÅT har sett flere ganger viser at dommer Abdulhadi Al-Fahad tydelig viste signalet for utspill/fem-meter, og at ballen var over dødlinjen da Grorud utlignet til 1-1 etter elleve minutter i oppgjøret mot Åsane, skrev ÅT søndag 26. mai.

Morten Røssland og Åsane raste mot avgjørelsen etter å ha sett repriser og mener dommeren gjorde en uforklarlig tabbe da han lot spillet fortsette like før Grorud scoret.

– Vi har sendt flere videoer og bilder til NFF. Alle er enige om at dommeren har gjort en feil her. Om vi får omkamp, vet jeg ikke, men vi skal få svar tirsdag eller onsdag og mener NFF får et forklaringsproblem om de lar denne gå, fortsetter Åsane-treneren.

Røssland mener NFF på alle måter har tatt klagen seriøst og opplever en god dialog etter å ha sendt flere videoer og bilder.

– Vi må kunne forholde oss til dommerens signaler, ellers kan spillerne gjøre som de selv vil i andre situasjoner også, som i offside og innkast-situasjoner. Denne protesten vil vi forfølge videre om den ikke går gjennom, sier Røssland.

Grorud-treneren: – Ufattelig at de klager

I Grorud-leiren er det en helt annen tone. De mener Åsane aldri kan få gjennom en protest på dette grunnlaget.

– Vi er overhodet ikke bekymret over at protesten deres skal føre til omkamp eller poengtap, svarer Grorud-trener Richard Pedersen.

– Vi er ikke på noen som helst måte enige i at åsane skal levere protest etter denne situasjonen, og stiller oss veldig ufordstående til det. Videobilder viser også at ballen ikke var ute, og her må «spill til dommeren blåser»-prinsippet følges. Jeg kan egentlig ikke fatte at de har levert inn protest, fortsetter han.

– For oss er dette egentlig en ikke-sak, og en uvensentlig sak. Vi er veldig sikre på at de poengene vi tok i Bergen, ikke blir rørt.

– En dommertabbe

Etter kampen sist helg slaktet Åsane-trener Morten Røssland eget lag for ikke å spille til dommeren blåste i fløyten.

Etter å ha sett videoklippene flere ganger, mener Røssland det er naturlig at hans egne spillere stoppet opp å spille siden dommeren tilsynelatende viste utspill fra mål og at ballen var ute med med sitt signal med hendene.

– Når dommeren viser det tegnet, er det naturlig at spillerne stopper opp. Viljar (Birkeland) er allerede på vei i motsatt retning. Dommeren viser tydelig femmeter. Det er en teknisk feil, og vi har sendt inn protest. Hva mente egentlig dommeren? Han skal verken blåse eller se på linjemannen på motsatt side for å markere at den balllen er ute, og han markere tydelig med armene at han har dømt femmeter. Det var en klar tabbe som hadde store konsekvenser for utfallet av resultatet, sier Røssland.

– Jeg dømmer «spill videre»

Dommer Abdulhadi Al-Fahad sa dette da ÅT ringte han etter å ha sett videoen en halvtime etter kampen.

– Jeg dømmer ikke femmeter, men vinker spillet videre fordi jeg mener ballen ikke er ute. Det er jeg veldig sikker på. Jeg har fått med meg reaksjonene fra Åsane, men jeg lar spillet gå.

– Jeg viser at ballen er i spill og dømmer etter det jeg ser, konkluderte han.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no