Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIGTHER VIDERE: Bergen Nord vant endelig. – Vi kan fortsatt klare det, er den tydelige beskjeden. (Akrivfoto: Erik Madsen)

  • GIR IKKE OPP: – Vi har et bra kampprogram igjen, sier trener Mathias mACODY lUND. 

Bergen Nord - Fjøra 3-0

Håpet lever for Bergen Nord

– Langt i fra umulig å overleve.

Det sier Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund etter at laget tok sin tredje seier, sin første siden Sogndal ble slått i august og tre poeng som kan holde liv i håpet om overlevelse.

– Fantastisk deilig. Vi har ikke scoret på siste fire kampene, og trengte litt selvtillit. Vi har et bra kampprogram igjen og tror abolsutt at det kan gå, fortsetter han.

Det ser fortsatt svært vanskelig ut for Macody Lunds menn. Bergen Nord er seks poeng bak Fjøra på trygg plass, og fem bak Vestfossen.

– Vi må slå Vestfossen hjemme. Etter det har vi flere kamper igjen vi kan få noe. Os og Fana bør være mulig, i tillegg har vi både Brann 2 og Sogndal 2. Der avhenger det litt av hva de kommer med, men dette er langt i fra over, sier han.

– Bergen Nord har skrekkelige 15-51 i målforskjell og har tapt 14 av 18 kamper så langt. Det høres ut som et klar nedrykk, men tar de tre poeng hjemme mot Vestfossen 28. september, slår Valdres som de skal, og får resultater mot rekruttene til Sogndal og Brann, kan Salhus-laget fort ende opp på rundt 20 poeng.

Det kan gå, men alt avhenger av hvor mange poeng Fjøra og Vestfossen samler i høst.

– Vi er med

Men først venter ligaleder Vard-Haugesund i Haugesund.

– Vi trengte ny motivasjon og selvtillit. Nå er vi med, men bortekampen blir vanskelig. 

Fjøra fikk utvisningen etter kun 20 minutter i oppgjøret på det nye kunstgresset på Flaktveit, men vertene brente straffen. Så fortsatte Bergen Nord å kjøre kampen og Vebjørn Haugland ordnet ledelse ti minutter senere.

Tildigere Bergen Nord-spiller og debutant Karsetn Østerbø sørget for 2-0 før pause, mens Anders Meling økte til 3-0 like før slutt.

– Da de fikk rødt og vi bommet på straffen, fortsatte vi å kjøre på. Etter 1-0 synes jeg vi kontrollerte kampen og vant fortjent, sier Lund. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker