Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MEDALJER I SIKTE: Både Vera B. Ellingsen og Markus Bart kan ta medalje under U23-NM på hjemmebane i helgen. Mesterskapet foregår i Buehallen på Tertnes lørdag og søndag.

Drømmer om NM-medaljer på hjemmebane

Mange av landets beste utøvere inntar Buehallen på Tertnes når U23-NM i badminton går av stabelen denne helgen. Både Vera B. Ellingsen og Markus Barth fra Åsane har store ambisjoner.

45 spillere fra 11 klubber, deriblant åsanebaserte Bergen badminton klubb, skal konkurrere lørdag og søndag. Det skal deles ut NM-gull i singel, double og mixed, og hele syv spillere med adresse Åsane deltar. Flere av dem har gode medaljesjanser under mesterskapet.

– Det blir to fulle dager med skikkelig god badminton, som vi håper flest mulig får med seg, sier Elena B. Ellingsen. Hun er styremedlem og utviklingsansvarlig i Bergen badminton klubb.

Første gang

– Det er første gang vi arrangerer et så betydelig mesterskap i Bergen og Åsane. Miljøet er lokalisert i hovedstaden, men vi nærmer oss noe her vest. Og det er stort at vi får arrangere NM, sier hun.

Ellingsen lover spenning hvert sekund når kampen om de fjærkledde ballene skal vinnes.

– Det blir gratis inngang, og vi har kafé. Det er bare å legge turen til Buehallen, smiler Ellingsen.

Kan vinne

Blant de som virkelig har muligheten til å stikke av med edelt metall, er Markus Barth.

Han har allerede en bronsemedalje fra senior-NM i 2017, og har vunnet NM for junior både i 2017 og 2018. Han deltok også i sommer-OL for ungdom i fjor.

Også Vera B. Ellingsen er en av favorittene til å ta medalje i dameklassen.

NM starter lørdag klokken 10, og finalene kan du se fra søndag formiddag.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no