Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR DET JUBEL?: Både Kjelsås, Fram Larvik og Grorud kan snyte Åsane for opprykket. Oransjetrøyene er likevel klubben de frykter mest i kampen om direkte opprykk og kvalifisering til neste års Obosliga. 

FRAM LARVIK, KJELSÅS OG GRORUD:

Konkurrentene legger presset på Åsane før innspurten

– Vanskelig å komme utenom Åsane. De er trolig det sterkeste laget, melder både Kjelsås, Grorud og Fram Larvik før den heseblesende opprykkskampen.

Åsane står overfor et vanvittig drama når fire kamper gjenstår av årets sesong. Ett lag rykker opp, mens 2. plassen må ut i to kvalikrunder for å slå følge.

Grorud leder avdelingen tre poeng foran Åsane og Fram Larvik på 3. plass. Kjelsås på plassen bak er kun poenget bak de to sistnevnte.

– Det blir enormt spennende. Vi møter to av de de fire lagene som kjemper om opprykket, og bør ha poeng mot Åsane til helgen, helst alle tre, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til ÅT før lørdagens toppoppgjør mot Åsane på Myrdal.

De knuste Grorud i forrige runde, meldte seg på i opprykkskampen og gjorde plutselig kampen om den direkte plassen opp til Obosligaen vidåpen.

– Det blir en voksen oppgave. Åsane er et fryktelig godt fotballag, men klart vi kan gi de trøbbel. Offensivt er de i front og klart beste i divisjonen, men de har sluppet inn en del og svingt litt i prestasjonene, så de har svakheter, sier Kampen.

Han peker på at Kjelsås trolig har divisjonens laveste budsjett og mener det er sterkt å være i en slik posisjon fire runder før slutt.

– I utgangspunktet er det ulogisk at vi skal ligge i toppen, men nå gjør vi det og føler vi har en god sjanse. Kampen på lørdag vil, om ikke være avgjørende, bety mye, sier han.

– Men med Groruds aktivitet i overgangsvinduet i sommer og Åsane, som har fire sesonger bak seg i Obosligaen, vil jeg si at Åsane og Grorud er favorittene.

– Fram og Åsane de beste lagene

Fram Larvik har kjempet seg fra å være på randen av konkurs i fjor til å krige om et sensasjonelt opprykk denne sesongen.

Klubben lå nesten brakk. Nå vil de sjokkere alle.

– Det er jo dumt å si noe annet enn at vi går for opprykket slik tabellen er nå. Jeg tror både Grorud og Åsane kommer til å tape flere poeng, og da er vi fort oppe på en av de to øverste plassene, men vi har tøffe kamper igjen vi også, og avslutter mot Grorud borte, sier trener Roger Iversen.

– Det er ingen krav fra klubben og ingen rundt Fram som forventer opprykk. Vi har overrasket oss selv, og er fornøyde om vi blir nummer tre også. Men slik jeg ser det nå, mener jeg vi og Åsane ser ut som de sterkeste lagene, og alt er åpent i kampen om både opprykk og kvalik, sier mannen som ledet Fram Larvik til en historisk kvartfinale i NM i sin første sesong som A-lagstrener for klubben, der det ble tap mot Ranheim.

– Fotballbyen Larvik

Han beskriver Larvik som en «fotballby», og opplyser om publikumstall på rett under 1000 i snitt – det er langt flere enn Åsane er i nærheten av å trekke på Myrdal.

– Vi hadde en snittalder på 20,5 år da vi spilte cupkamp mot Strømsgodset. Vi har ingen rekruttering, men jobber tett med spillerlogistikk i Sandefjord og i Vestfold. Vi sluttet nesten å eksitere da klubben nærmet seg konkurs i fjor og har et lite budsjett på 3 millioner. Vi er en arbeiderklasseklubb, og skulle vi rykke opp, er det nesten utenkelig hvis en ser på hvor vi var så sent som i fjor.

– Interessen for klubben er stor her i Larvik og jobben med å skape en identitet rundt et fotballag bestående av unge spillere som ikke spiller for gode kontrakter, er i full gang. «Det er gratis å trene», sier vi i Larvik, og vi opplever en voldsom entusiasme her nå. Det var i snitt 200 på hjemmekamp i fjor. I år er vi på rett under 1000 og det kan fort komme mellom 1000 og 1500 tilskuere til helge mot Florø om været blir bra. Interessen og optimismen er større enn på mange år.

– Åsane spiller veldig fin fotball

Og han skryter gjerne av Åsane før innspurten, et lag de selv slo 3-0 hjemme i Larvik i vår.

– Vi har et høyt toppnivå og har levert veldig bra i toppkampene, i motsetning til Åsane. Men vi er unge og har variert litt, naturlig nok. Målet før sesongen var topp 7. Nå tror jeg alle de fire som kjemper kan gå opp, men Åsane har virket som det beste laget. De ser virkelig sterke ut, spiller veldig fin fotball og har langt mer erfaring enn oss. Men dette blir spennende, sier han.

Grorud: – Åsane er laget vi frykter mest

I Grorud-leiren er de klokkeklare på at Morten Røsslands Åsane er divisjonens beste lag.

– Åsane er liksom det laget vi hele tiden har fryktet mest, og som vi ser oss over skulderen etter. De har det soleklart høyeste toppnivået i avdelingen. Vi har vippet mange kamper i vårt favør med knepne seire, mens Åsane har 20 plussmål flere enn oss, sier Grorud-trener Eirik Kjønø.

Grorud fikk seg et ordentlig slag i trynet da de røk 4-0 mot Kjelsås i lokaloppgjøret forrige helg. Forspranget ned til konkurrentene har krympet de siste ukene.

– Vi gleder oss og det er unikt i klubbens historie at vi kjemper om vårt første opprykk til dette nivået noen sinne. Nå er det fokus på neste kamp borte mot Bærum.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

FAKTA:                Poeng:    Mål:

1: Grorud               44          38-26

2: Åsane                41          57-29

3: Fram Larvik      41         47-26

4: Kjelsås              40          44-25

 

Gjenstående kamper:

Grorud: Bærum (b), Asker (h), Alta (b) og Fram (h)

Åsane: Kjelsås (h), Florø (b), Mjølner (h) og Elverum (b)

Fram Larvik: Florø (h), Senja (b), Kjelsås (h) og Grorud (b)

Kjelsås: Åsane (b), Oppsal (h), Fram Larvik (b) og Sotra (h)