Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SCORET FORGJEVES: Kristoffer Stava, Joakim Hammersland og Henrik Udahl scoret og Åsane slo Elverum borte, men oransjetrøyene fikk ingen hjel av Fram Larvik. 

Elverum - Åsane 1-3 – møter Kvik Halden

Åsane gjorde jobben, men fikk ingen Larvik-hjelp – møter Kvik Halden i kvalik

– Det er et veldig godt lag, sier Åsane-treneren om kvalikmotstanderen.

Åsane leverte en råsterk 2. omgang, snudde fra 0-1 og vant 1-3 i Elverum – som samtidig rykket ned til 3. divisjon. 

Det betyr imidlertid lite for Åsane som allerede hadde sikret kvalik om billett til Obosligaen før sisterunde. Grorud gjorde nemlig jobben hjemme mot Fram Larvik og vant 4-1 i en match som florerte av kontroverser.

– Fram fikk rødt kort etter ti 20 minutter og vi forstod vel ganske tidlig at det ble vanskelig for Fram å hjelpe oss. Det er uansett lite å gjøre med det nå. Vi skal ut i to kvalikkamper.

Vertene tok ledelsen etter en tam første omgang av de oransje, men Joakim Hammersland utlignet 20 minutter før slutt. Innbytter Kristoffer Stava smalt lekkert inn 1-2, før enda en innbytter, Henrik Udahl, scoret sitt andre mål på like mange kamper og ga Åsane en knallsterk bortetriumf og samtidig sendte Elverum ned en divisjon.

Innbytterne viste vei

– Vi følte vi hadde god kontroll mot et lag som ikke bare parkerte bussen, men to semitrailere. Det er forståelig når du ser på situasjonen Elverum var i, men vi giret opp etter pause og scoret tre ganger. 

– Det er helt avgjørende å avslutte sesongen så sterkt. Nå går vi inn i de to kvalifiseringskampene med selvtillit. Samtidig var det gledelig å se spillerne som kom fra benken markere seg så godt, sier Røssland.

Dermed blir det dobbeltoppgjør mot serietoeren fra den andre 2. divisjonsavdelingen. Kvik Halden ble nummer to, fem poeng foran Fredrikstad og tok 58 poeng i sin avdeling – det er åtte flere enn Åsane tok for å klare 2. plassen i avdeling 2.

– Vi har sette Kvik Halden en del allerede, blant annet mot Fredrikstad og Nardo. Det er et 3-5-2-lag som virker bedre offensivt enn defensivt. Et veldig godt lag.

– Det bør bli to jevne matcher, og bortekampen i Halden blir på en potetåker av et gressteppe. Men den utfordringen tar vi, og vi er glade for at vi får hjemmekamp først.

Kvalikoppgjørene spilles i november. Første kamp spilles på Myrdal kommende lørdag, men sreturoppgjøret går i Østfold lørdagen etter. 

Vinneren av Kvik Halden og Åsane møter enten Notodden eller Strømmen som kommer til å ende på nedrykkskvalik i Obosligaen.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Elverum – Åsane 1-3 (1-0)

Mål:

1-0: Nordengen 26

1-1: Hammersland 76

1-2: Stava 81

1-3: Udahl 90

Grorud – Fram Larvik 4-1 (2-1)

Mål:

1-0: Dabove 4 (straffe)

2-0: Mankowitz 25

2-1: Nidiaye 41

3-1: Aga 79

4-1: Dabove 83

RK: Gudjonsson 25

RK: Byklum 90

Andre saker