Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DRAMA: Det ble et drama uten like da Fana og Tertnes møttes i høst. Blåtrøyene har ennå ikke tapt mot sine naboer i sør, og har klare planer om å beholde den gode statistikken etter at lagene møtes igjen i Haukelandshallen søndag kveld. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe)

Fortsatt best i byen?

Nerver, energi og håndball i høy klasse. Tertnes har aldri tapt mot Fana. Søndag møtes de to byrivalene foran minst 2000 tilskuere i Haukelandshallen.

For Fana er det utvilsom en ekstra motivasjon å slå blåtrøyene. Etter opprykket i 2018, har jentene fra søndre bydel ennå ikke tatt poeng mot byens håndballstolthet. I høstens oppgjør endte det med tomålsseier til Tertnes etter et utrolig drama i Fana Arena.

Søndag er det nye muligheter.

– Vi skal fortsatt være best i byn, men det blir en tøff kamp. Fana har et godt lag, sier daglig leder for Tertnes, Marit Brox.

Tror på 2000 mennesker

Da lagene møttes hjemme i Haukelandshallen i fjor, kom det hele 2600 mennesker. Marit Brox drømmer om det samme i år.

– Da blir det en fantastisk ramme rundt det hele. Jeg blir skuffet om det ikke kommer 2000. Er det en håndballkamp åsabuen og bergenserne bør få med seg, så er det denne. Dette er to elitelag fra en av verdens beste håndballnasjoner, sier hun til Åsane Tidende.

I anledning kampen blir det satt opp ekstra tribuner. Det blir dessuten aktiviteter i vrimlearealet, og som alltid pyroeffekter ved innkomst.

– Det blir helt spesielt. Vi har planlagt dette arrangementet siden midten av november. Nå gleder vi oss enormt, og jeg håper virkelig folk kjenner sin besøkelsestid. Her blir det moro for både store og små, smiler hun.

Spesiell kamp

For trener Tore Johannesen er det to poeng som gjelder. Om det er mot Fana, Follo, Sola eller Vipers er ikke så viktig. Men for spillerne er det en ekstra nerve i denne kampen.

– Klart det. Jentene har jo vært lagvenninner tidligere og kjenner hverandre godt. De vil jo også fortsatt være best i byen. Vi har aldri tapt mot Fana og alle vil jo gjerne beholde den gode statistikken. Det skal vi gjøre alt for å klare på søndag.

Tertnes har fått en god start på sesonger med 15 av 22 mulige poeng. Laget innehar fjerdeplassen, men har heng på sølvplasserte Storhamar. Fana ligger på åttende plass med god margin til nedrykkskvalik, og bare ett poeng fra femteplassen. Laget har tatt steg siden i fjor, og vil gi blåtrøyene kamp om poengene i Haukelandshallen.

Kampen starter klokken 18.00.

– Kjøp billetter på forhånd om du vil unngå kø, oppfordrer Marit Brox.

Tertnes har også et lag i kvinnenes 2. divisjon. De tar i mot Hokksund i Slåtthaughallen lørdag klokken 15.00. Laget ligger på andreplass i serien etter ti kamper med syv seiere og tre tap og er kun to poeng bak lederlaget Reistad.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Håndballsøndag

Det blir en skikkelig supersøndag for bydelens håndballag. Vil du lade opp til Tertnes-kampen i Haukelandshallen, spiller åsanedamene om svært viktige poeng mot Reistad som leder 2. divisjon avdeling 3 klokken 14.00. Oransjetrøyene er fullt med i opprykkskampen med seier.

Etter dette er det mennenes tur. Åsaneherrene, som har herjet i tredje divisjon, kan ta sin niende strake seier når Bjørnar 2 står på motsatt banehalvdel. Denne kampen starter klokken 15.45, og er ferdig rundt 17, slik at du har god tid til å dra til Haukelandshallen.

Andre saker