Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIR SEG: Stian Borgenhaug og Stig Toresen fortsetter ikke i Hovding, men legger bak seg to strake opprykk etter å ha gjenreist klubben som lå i 7. divisjon da de tok over.

Trenerteamet ferdig i Hovding:

Etter to strake opprykk sier de takk for seg

– Tungt og vemodig, men det er ikke siste gang jeg trener en klubb, sier Stian Borgenhaug.

Sammen med Stig Toresen tok Borgenhaug over en klubb med knekt rygg i 2017.

Da hadde Hovding stupt i divisjonssystemet, stod uten elleve spillere og var klare for 7. divisjon.

– Målet er opprykk, og på sikt skal vi etablere oss i 4. divisjon, og gjenreise klubben, sa en offensiv Borgenhaug til ÅT da han tok over trenerjobben i den tidligere storklubben som spilte 2. divisjon tilbake i 2006.

Utfordringen var massiv

Men trenerteamet tok Hovding til opprykk på første forsøk etter å ha blitt suverene seriemestere i 7. divisjon.

I 2019 gjentok de bragden og ledet Hovding til nok et opprykk før Borgenhaug og Toresen ga beskjed til Hovding-styret om at de ikke ønsket å fortsette.

– Andre prioriteringer

– Det handler om at det går mye tid på å være trener og jeg ønsker litt andre prioriteringer for øyeblikket. Det er ingen dramatikk i dette. Tiden strakk ikke til og jeg følte det var på tide å tre til side nå, sier Borgenhaug.

Han var ønsket med videre, og innrømmer at avgjørelsen ikke var enkel.

– Klart det er tungt og vemodig. Jeg skulle gjerne vært med videre og fullført byggverket som vi startet for to år siden, men det er andre ting som er viktig også, sier han.

Ville opp på tre år – klarte det på to

– Da vi ble ansatt i 2018 hadde klubben et mål om å få Hovding opp i 5. divisjon i løpet av tre sesonger. Vi klarte det på to og har forlatt klubben i en ganske god tilstand. Nå håper jeg virkelig at klubben fortsetter i det samme sporet, sier han.

Han nevner daglig leder Tore Haukås og sportslig leder Fredrik Wasserfall, som to  personer som har gitt tillit til prosjektet og betydd mye for klubbens suksess i de siste to årene.

– De har betydd mye. Vi kom til en klubb som var langt nede. Det har vært mange høydepunkt med to opprykk av to mulige, men det viktigste har vært at vi har klart å skape en treningskultur og en vinnerkultur – og effekten av dette har vært to opprykk, forklarer Borgenhaug.

Dermed forlater de to trenerne klubben med en sterk CV etter å ha reddet Hovding som var et synkende skip i lokalfotballen.

– Jeg skal være trener igjen

Og Borgenhaug er klar på at han ikke har vært trener for siste gang.

– Det er en tid som har vært spennende og interessant. Det er nok ikke det siste jeg har gjort som fotballtrener.

Borgenhaug har nesten syv år bak seg i klubben fra Breistein og innrømmer at han kommer til å følge med litt ekstra som tilskuere når Hovding skal spille 5. divisjon den kommende sesongen.

– Det er en klubb som betyr mye for meg. Jeg tror spillerstallen og utgangspunktet som er i Hovding nå er veldig bra, og jeg kommer nok til å følge med, så får jeg håpe de lykkes neste sesong.

Aarsheim tar over

Spillende assistenttrener Karl-Erik Aarsheim, som også var en del av trenerteamet i fjor, blir med videre og er trolig en het kandidat til trenerjobben foran neste sesong.

Sportslig leder Fredrik Wasserfall, er klar på at de håpet at Borgenhaug ville fortsette, men tror klubben er i god nok forfatning til å stabilisere seg i 5. divisjon.

– De har betydd mye

– Vi kjenner jo litt på det og ønsket at begge skulle fortsette, men det lå litt i kortene. De har betydd mye, skapte en sterk garderobekultur og levert veldig bra etter at de kom til klubben for to år siden. Da hadde vi omtrent ikke spillere, nå ser alt mye bedre og ut og det skal de ha mye av æren for.

Han bekrefter at Aarsheim blir med videre i trenerteamet, trolig som én av to trenere.

– I utgangspunktet håper vi han blir med som spillende trener, som han var i fjor, og da trenger vi inn en lagleder også. Vi har veldig tro på Karl-Erik. Han var med i teamet i fjor også, og tror det er en veldig god løsning, fortsetter Wasserfall.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker