Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TESTER: Sindre Tjelmeland bekrefter at ungt Start-talent er på prøvespill og får trolig sjansen mot Brann i Vestlandshallen torsdag. 

Åsane - Brann på torsdag:

Åsane vurderer Start-talent

Får trolig prøve seg mot Brann på torsdag.

Åsane er i full gang på spillermarkedet før årets sesong starter om drøye to måneder. 

Sindre Austevoll er allerede hentet for et Åsane som trolig fortsatt jakter forstrekninger før seriestarten mot Øygarden i april. 

Nå kan Start-talentet Sander Sjøkvist bli neste mann inn. Han trener med Åsane denne uken og får trolig noen minutter mot Brann i Vestlandshallen på torsdag. 

– Det er klart at vi har hentet han inn med tanke på et fremtidig utlån, sier trener Sindre Tjelmeland til ÅT om spilleren som debuterte på Start sitt A-lag i Obosligaen forrige sesong, som endte i opprykk for sørlendingene. 

Nå kan Sjøkvist slite med å få nok spilletid for klubben fra Kristiansand den kommende sesongen og et utlån skal være svært aktuelt. 

– Det er vanskelig å si så mye om spillertypen etter å bare hatt han på trening én gang. Han virker veldig godt skolert og han virker som en profesjonell type. 

– Han er et type menneske som passer gruppen vår veldig godt, virker veldig forberedt og profesjonell, sier Tjelmeland. 

Fikk spilletid for Start Han peker på at Sjøkvist allerede har debutert og fått bra med spilletid for laget som rykket opp i fjor. 

– Det er klart at Start har jo en bra stall. Så det å være ung og spille åtte kamper for de er en god referanse for oss. Så skal vi få bli litt bedre kjent med han og se om det er en god match for oss. 

– Spiller mot Brann 

– Han skal være her til og med torsdagen. I utgangspunktet skal han være med å spille mot Brann. 

– Kan du si noe om spillertypen? 

– Slik som vi har forstått det, og det vi har sett så langt er at det er en spiller som kan bekle flere roller. Men i utgangspunktet en kantspiller og offensiv spiller. 

– Vi er alltid ute etter å forsterke oss. Men vi har en spillertropp som for det første er veldig god. Vi er ikke nødt til å forsterke oss. Vi har også en fleksibel tropp som betyr at det er flere spillere som kan spille forskjellige posisjoner. Vi har ikke noen klink «det er vi nødt til å ha, eller så sliter vi». Men vi ser etter riktige typer.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Nicholas Noreng

nicholas.noreng@aasanetidende.no

Andre saker